Ελληνοτουρκικά: Επιμένει για πόλεμο με την Ελλάδα η ΤουρκίαΟ Ισμαΐλ Εζντεμίρ τοποθετήθηκε για τα Ελληνοτουρκικά, σχολιάζοντας την Ελλάδα για το θέμα με τα ναυτικά μίλια

Ελληνοτουρκικά: Λίγες ημέρες μετά τη συνέντευξη Μητσοτάκη, στο κοινοβούλιο στην Τουρκία υπήρξε τοποθέτηση για τα ναυτικά μίλια.

Να θυμίσουμε αρχικά ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε μιλήσει στον Γκερτ Χέλερ, ανταποκριτή της εφημερίδας «Handelsblatt» στην Αθήνα.

«Η Άγκυρα θα πρέπει να κατανοήσει ότι Ελλάδα και Κύπρος δεν εκβιάζονται. Από το 1995 μας απειλεί με πόλεμο σε περίπτωση που προχωρήσουμε στην επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια, όπως προβλέπει το διεθνές δίκαιο. Δεν μπορούμε ωστόσο να κατανοήσουμε αυτή την απειλή».

Αυτά είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σχετική συνέντευξη.

Ο Ισμαΐλ Εζντεμίρ τοποθετήθηκε για τα Ελληνοτουρκικά
Σήμερα (21/12), ήρθε η ώρα για την τουρκική απάντηση, η οποία κάθε άλλο παρά προς την ειρηνική κατεύθυνση ήταν.

Ο Ισμαΐλ Εζντεμίρ έλαβε τον λόγο στο τουρκικό κοινοβούλιο και αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο ζήτημα.

«Εάν υπάρχει μια τέτοια ατζέντα στο μυαλό της Ελλάδας, θα πρέπει να την εγκαταλείψει το συντομότερο δυνατό. Τα κόμματα δεν πρέπει να λησμονούν το γεγονός ότι το ζήτημα της αύξησης των συνόρων της υφαλοκρηπίδας στα 12 μίλια, αποτελεί ζήτημα εθνικής ασφαλείας για την Τουρκία», είπε μεταξύ άλλων.

Ο 36χρονος σήμερα Εζντεμίρ, στέλεχος του Εθνικιστικού Κόμματος της γειτονικής χώρας, εξελέγη πρώτος Πρόεδρος του Εθνικού Φοιτητικού Συμβουλίου για δύο θητείες, μέχρι το 2007.

Μεταξύ 2008-2018 εργάστηκε ως αρθρογράφος στην εφημερίδα «Ortadoğu» και ως αρχισυντάκτης του περιοδικού «Kutlu Sesleniş»
Έχει τρία δημοσιευμένα βιβλία
Συμμετείχε σε προγράμματα σε διαφορετικές χρονικές στιγμές ως συντονιστής και καλεσμένος στο Bengütürk TV

Στο παρακάτω video ο Εζντεμίρ εκφωνεί τον λόγο που αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι η Τουρκία δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αποδεχθεί το ενδεχόμενο αύξησης των ναυτικών μιλίων.

Σε μία εποχή που, να θυμίσουμε, Ελλάδα – Κύπρος – Αρμενία έκαναν συνεκπαίδευση και είναι μια γροθιά!


loading...