Η ΠΟΕΣ ζητά την παρέμβαση του ΥΠΕΘΑΤην παρέμβαση ΥΕΘΑ κ.Νικόλα Παναγιωτόπουλου ζήτησε με έγγραφο της η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) ώστε να συμπεριληφθούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στη δυνατότητα που παρέχεται στους πολίτες για ψηφιακή ταυτοπροσωπία μέσω εφαρμογής σε κινητές συσκευές τους.

«Με ικανοποίηση αναγνώσαμε τη δυνατότητα που έχουν πλέον οι Έλληνες πολίτες να αποθηκεύουν το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας τους στις κινητές συσκευές τους και στα tablets τους. Με τον τρόπο αυτό σε όποιο σημείο απαιτείται έλεγχος πιστοποιητικού COVID-19 κατά την είσοδο, αντί για την ταυτότητά τους οι πολίτες μπορούν πλέον να επιδεικνύουν το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας, χωρίς να επιτρέπεται αυτό να σκανάρεται από τους υπαλλήλους των καταστημάτων».

«Με έκπληξη, αίσθημα πικρίας και απογοήτευση διαπιστώσαμε, για ακόμη μία φορά, ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί εξαιρέθηκαν της ως άνω δυνατότητας διότι κανένας στρατιωτικός δεν μπορεί να ολοκληρώσει τη διαδικασία, λόγω του ότι κατέχει στρατιωτική και όχι αστυνομική αυτότητα. 

Η ηλεκτρονική λειτουργικότητα των συστημάτων δεν θα πρέπει να αποκλείει κανέναν Έλληνα πολίτη. Παρακαλούμε για την άμεση παρέμβαση του ΥΕΘΑ προς άρση της αδικίας που υφίστανται ακόμη μια φορά οι Ελληνίδες και οι Έλληνες στρατιωτικοί», αναφέρει στο σχετικό έγγραφο της η ΠΟΕΣ.
loading...