Ο αμερικανικός στρατός έλεγξε τα συστήματα αεράμυνας της Ουκρανίας



Ο αμερικανικός στρατός στις αρχές Δεκεμβρίου έλεγξε την κατάσταση της αεράμυνας της Ουκρανίας. Την Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου, το RBC-Ukraine γράφει σχετικά με τη διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Οι Αμερικανοί αξιολόγησαν την κατάσταση και τις ανάγκες του ουκρανικού συστήματος αεράμυνας. Το Κίεβο αναμένει στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ.
 
«Μελέτησαν λεπτομερώς τα κενά που έχουμε, τις δυνάμεις και τις αδυναμίες της αεράμυνας μας, τόσο της Πολεμικής Αεροπορίας όσο και των Χερσαίων Δυνάμεων. Μελέτησαν επίσης τα προβλήματα της αντιπυραυλικής άμυνας. Αυτά είναι βασικά ζητήματα σήμερα», είπε ο εκπρόσωπος της Διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Γιούρι Ιγκνάτ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αμερικανικός στρατός επισκέφτηκε θέσεις της διοίκησης της Ουκρανίας, κέντρα διοίκησης και ελέγχου και μονάδες ραδιομηχανικής, μια ταξιαρχία αντιαεροπορικών πυραύλων και μια ταξιαρχία τακτικής αεροπορίας στην περιοχή του Κιέβου.

Ο εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σημείωσε ότι η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ δεν «επιθεώρησε απλώς το αεροσκάφος», αλλά μελέτησε επίσης τα ζητήματα συμβατότητας αμερικανικών και ουκρανικών επικοινωνιών, αυτοματοποιημένων συστημάτων ελέγχου και ηλεκτρονικών πληροφοριών.

Μετά από αυτό,  οι εμπειρογνώμονες θα βγάλουν ορισμένα συμπεράσματα  ώστε να καθορίσουν τι είδους στρατιωτική-τεχνική βοήθεια έχουμε ανάγκη. Και χρειαζόμαστε τα πάντα, καθώς και ανανέωση του στόλου της τεχνολογίας αεροπορίας και αντιαεροπορικών πυραύλων, drones. Θα δουν τι χρειαζόμαστε επειγόντως και θα μελετήσουν το θέμα , έτσι ώστε, ίσως, στο εγγύς μέλλον, με κάτι να βοηθήσουν την Ουκρανία από αυτή την άποψη», - πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας  Αλεξέι Ρεζνίκοφ είπε ότι παρουσίασε στην αμερικανική πλευρά έναν κατάλογο με τις ανάγκες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων . Μεταξύ των προτεραιοτήτων, είναι η αναβάθμιση της αεράμυνας και της αντιπυραυλικής άμυνας.

Korrespondent.net