Τρώγεται με τα ρούχα του ο Ερντογάν: Μας έχουν επιβάλλει μυστικό εμπάργκο όπλων -"Καρφί" για τα υποβρύχιαΣε ολικό Blackout η τουρκική αμυντική βιομηχανία και οι ένοπλες δυνάμεις λόγω μυστικού εμπάργκο - Ο Γκιουρντενίζ στην Μόσχα για την “Γαλάζια Πατρίδα”

Το πρόγραμμα κατασκευής των τουρκικών υποβρυχίων κλάσης Reis, που είναι πολύ σημαντικό για το μέλλον του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, έχει υποστεί “μυστικό εμπάργκο” προκαλώντας την μεγάλη οργή του ίδιου του Τούρκου προέδρου.

Είναι γνωστό ότι το όλο πρόγραμμα έχει καθυστερήσει αρκετό καιρό ενώ το θέμα αυτό έθιξε και ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, αποκαλύπτοντας ότι υπάρχει μυστική δράση κατά της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας.

Σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε βιντεοσκοπημένο μήνυμα στα εγκαίνια του προγράμματος κατασκευής ναυτικού πυροβόλου αναφέροντας: "το πολεμικό ναυτικό μας έχει γίνει ισχυρότερο χάρη σε αυτό το όπλο, το οποίο μπορεί να εκτοξεύσει 80 βολές το λεπτό με 5 διαφορετικούς τρόπους βολής. Επιπλέον, το υψηλό κόστος και τα μυστικά εμπάργκο που συναντώνται στις προμήθειες από το εξωτερικό θα γίνουν πλέον παρελθόν", τόνισε ο ίδιος.

Ουσιαστικά έχουμε ομολογία επιβολής μυστικού εμπάργκο στο σύνολο της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, μαζί με όλα τα συνεπακόλουθα για εκατοντάδες προγράμματα που είναι πλέον στον “αέρα’, παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου και των υπολοίπων Τούρκων αξιωματούχων.

Τα τουρκικά υποβρύχια, τα πολεμικά πλοία και όλα τα μην επανδρωμένα προορίζονται για να δημιουργήσουν μια τεράστια περιοχή άρνησης πρόσβασης σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο, με αφορμή την ανύπαρκτη “Γαλάζια Πατρίδα”, και αυτό οι ΗΠΑ, για τα δικά τους κυρίως συμφέροντα δε θα το επιτρέψουν ποτέ.

Ο Τούρκος Ναύαρχος Γκιουρντενίζ σε φόρουμ στην Ρωσία υπό την αιγίδα της ρωσικής κυβέρνησης
 
Το διεθνές συνέδριο «Ο Παγκόσμιοι Ωκεανοί – Χώρος για Συνεργασία και Ανταγωνισμό», είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Ρώσου Ναυάρχου του Στόλου της Σοβιετικής Ένωσης Sergey Gorshkov.

Το συνέδριο είναι αφιερωμένο στην ανάλυση των νέων τάσεων στην αλληλεπίδραση των κρατών και άλλων θεμάτων της παγκόσμιας οικονομίας και πολιτικής στην ανάπτυξη των πόρων και των περιοχών των ωκεανών.

Η προσοχή των συμμετεχόντων εστιάζεται στα προβλήματα θεωρητικής κατανόησης των ωκεάνιων χώρων, σε ζητήματα θαλάσσιας ασφάλειας, οικονομίας και δικαίου.

Το συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του σχεδίου  «Παγκόσμια τάξη μετά την κρίση: προκλήσεις και τεχνολογίες, ανταγωνισμός και συνεργασία» που υποστηρίζεται από την επιχορήγηση από το πρόγραμμα του ρωσικού υπουργείου επιστημών και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ρωσίας για ερευνητικά έργα σε τομείς προτεραιότητας της επιστημονικής και τεχνολογικής ανάπτυξης.

Μέσα σε αυτό το ζοφερό κλίμα για να νεο-οθωμανικά σχέδια της Τουρκίας, το καθεστώς Ερντογάν στρέφει το βλέμμα του στην Ρωσία, αναμένοντας πιθανές λύσεις στα μεγάλα προβλήματα του.

Στο πλαίσιο αυτό ο γνωστός μας Τούρκος Ναύαρχος Τζέμ Γκιουρντενίζ, θα μιλήσει στο πρόγραμμα του ρωσικού Ινστιτούτου Ερευνών Primakov, ως θεωρητικός του Δόγματος της Γαλάζιας Πατρίδας.

Ο ίδιος θα εξηγήσει στους Ρώσους το τουρκικό δόγμα της “Γαλάζιας Πατρίδας” της Τουρκίας στη διεθνή σκηνή.

Η παρουσία και μόνο ενός Τούρκου συμβούλου στην Μόσχα με αποστολή την διάδοση της ανύπαρκτης ‘Γαλάζιας Πατρίδας”, δείχνει ότι το  καθεστώς της Άγκυρας επιδιώκει :

 
Α. Την υιοθέτηση και την αποδοχή από την Μόσχα του σχεδίου αυτού.

Β. Την σύσφιξη των σχέσεων με την ρωσική αμυντική βιομηχανία-Ναυπηγεία, για την απόκτηση τεχνογνωσίας κατασκευής υποβρυχίων.

Όσο για τα Τέσσερα γερμανικά υποβρύχια Type-214 που βρίσκονται υπό κατασκευή στην Τουρκία, η περάτωση τους θα υλοποιηθεί πιθανότατα μετά την αλλαγή του καθεστώτος και την πτώση του Ερντογάν από την εξουσία.          

Αυτό που είναι σαφές στην γειτονική χώρα είναι, το γεγονός ενός ολικού Blackout της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας και των ενόπλων δυνάμεων λόγω μυστικού εμπάργκο  της δύσης, το οποίο έχει σταματήσει όλα τα σχέδια της Τουρκίας για τα επόμενα χρόνια.

loading...