Naval Group: «Θα δώσουμε την καλύτερη προσφορά για τις Gowind, ανάληψη έργου από την ελληνική αμυντική βιομηχανία»



Ο διευθύνων σύμβουλος Pierre Éric Pommellet της Naval Group μιλάει στους Έλληνες αμυντικούς συντάκτες για το πρόγραμμα φρεγατών FDI HN καθώς και τη προοπτική ναυπήγησης νέων κορβέτων. Ο πλέον ισχυρός άνδρας των Γαλλικών ναυπηγείων της Naval Group τονίζει πως αποτελεί μεγάλη τιμή που το Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) επέλεξε τη γαλλική φρεγάτα FDI στη πλέον ισχυρή διαμόρφωση οπλικών συστημάτων. Είναι το πρόσωπο κλειδί που ανέλαβε τον Σεπτέμβριο του 2021 να κλείσει το θέμα των φρεγατών FDI.

Υπενθυμίζει πως πρόθεση της Naval Group είναι η μεγάλη ανάληψη κατασκευαστικού έργου από την ελληνική αμυντική βιομηχανία και διευκρινίζει πως κάλλιστα το πρόγραμμα των κορβέτων δύναται να υλοποιηθεί στην Ελλάδα με ναυπήγηση των πλοίων στη χώρα μας. «Θα δώσουμε τη καλύτερη προσφορά» σημειώνει με έμφαση και προσθέτει πως η επιλογή των Γαλλικών FDI αποτελεί το πρώτο βήμα της συνεργασίας μεταξύ της γαλλικής Naval Group και του ΠΝ.

Επίσης αναφέρει πως οι κορβέτες Gowind αποτελούν μια κορυφαία επιτυχία σε διεθνές επίπεδο και πως ο χρήστης μπορεί να διαμορφώσει τα πλοία ανάλογα με τις ανάγκες του. Ακόμη, επιβεβαιώνει πως η δεύτερη και τρίτη FDI θα είναι για το ΠΝ και θεωρεί πως το πεδίο συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας στα ναυπηγικά προγράμματα θα διογκωθεί λόγω της στρατηγικής συνεργασία σε πολιτικό επίπεδο.