Εντάχθηκε στον Τουρκικό Στρατό το τεθωρακισμένο όχημα υποστήριξης ACV-19 LGM-V



Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τουρκικού Υπουργείου Άμυνας το τεθωρακισμένο όχημα υποστήριξης ACV-19 LGM-V εντάχθηκε στον Τουρκικό Στρατό, μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών αποδοχής. Η ανάπτυξη του ξεκίνησε το 2016. Το όχημα φορέας είναι το ACV-19 της FNSS, επί του οποίου είναι τοποθετημένος ο πύργος Yalman. 

Ο πύργος μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με την αποστολή με: Οκτώ ρουκέτες Cirit (δύο κάλαθοι των τεσσάρων ρουκετών έκαστος) των 70 χιλιοστών μέγιστου βεληνεκούς οκτώ χιλιομέτρων (αποστολή υποστήριξης Πεζικού) ή τέσσερις ρουκέτες Cirit (ένας κάλαθος) συν δύο αντιαρματικά βλήματα καθοδήγησης λέιζερ UMΤAS-L μέγιστου βεληνεκούς οκτώ χιλιομέτρων (μεικτή αποστολή) ή τέσσερα UMTAS-L (αντιαρματική αποστολή).

Ο πύργος μάχης μπορεί να κινηθεί σ’ ολόκληρο το τόξο των 360°, ενώ τον εντοπισμό και την αναγνώριση του στόχου επιτυγχάνει ένα ηλεκτροπτικό σύστημα σε συνδυασμό με ένα σύστημα FLIR επί ανυψούμενου ιστού (Integrated Mast). Μπορεί να επιχειρεί ημέρα και νύχτα υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ενώ μπορεί να μεταφερθεί με C-130 Hercules. 

Οι απαιτήσεις επάνδρωσης είναι τέσσερα άτομα (διοικητής, οδηγός, πυροβολητής, γεμιστής). Εντός του οχήματος μπορούν να αποθηκευτούν οκτώ επιπλέον Cirit και τέσσερα επιπλέον UMTAS. Τα οχήματα θα ενταχθούν στους Λόχους Υποστήριξης Τάγματος για την παροχή τακτικής υποστήριξης πυρός στα μαχόμενα τμήματα.