Ρωσία: Συνεχίζει να διαλύει τους Τούρκους στη Συρία – Τσιμουδιά από την Άγκυρα



Εφιαλτικό ΣΚ για τους Τούρκους στην Συρία.

Ρωσία: Συνεχίζει να διαλύει τους Τούρκους στη Συρία η ρωσική αεροπορία με μεγάλης κλίμακας επιθέσεις στο Ιντλίμπ ενώ η Άγκυρα δε λέει κουβέντα.

Οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις εξαπέλυσαν μεγάλης κλίμακας επιθέσεις κατά φιλότουρκών μαχητών στο Ιντλίμπ το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων North Press Agency, οι φιλότουρκοι υπέστησαν πολύ σοβαρές απώλειες.

«Το τουρκικό στρατιωτικό σημείο που σταθμεύει στην πόλη Κανσάφρα βομβαρδίστηκε από τις κυβερνητικές δυνάμεις που σταθμεύουν στο χωριό Νταρ αλ Καμπίρα, νότια του Ιντλίμπ», ανέφεραν άλλες στρατιωτικές πηγές της αντιπολίτευσης.

Παρόμοια χτυπήματα πραγματοποιήθηκαν κατά των μαχητών και το Σάββατο.

Τα χτυπήματα της ρωσικής στρατιωτικής αεροπορίας ήταν απάντηση σε επίθεση μαχητών στις θέσεις του συριακού στρατού, γράφει το πρακτορείο Avia.pro.

Λίγες μέρες πριν η μεγαλύτερη βάση ξένων μισθοφόρων στη Συρία καταστράφηκε από τις ρωσικών μαχητικών.

Η Τουρκία μάλιστα είχε προειδοποιήσει τις συνεργαζόμενες με την Άγκυρα ομάδες φιλότουρκων να είναι προσεκτικοί με την Ρωσία αφού η Μόσχα είχε ξεκαθαρίσει πως θα τους διαλύσει.

Ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη κατέστρεψαν ολοσχερώς την 111η στρατιωτική βάση Σέιχ Σουλεϊμάν, η οποία ήταν αρχικά υπό τον έλεγχο μαχητών και στη συνέχεια μισθοφόρων, Τούρκων και Δυτικών.

Την ίδια ώρα το Υπουργείο Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων της συριακής κυβέρνησης ανακοίνωσε χθες την ανακάλυψη ενός νέου κοιτάσματος φυσικού αερίου στην πόλη Παλμύρα στην επαρχία Χομς, στην κεντρική Συρία.