Τουρκία: Ρόμπα έκαναν τους Τούρκους οι Ισραηλινοί – Παρακαλάνε οι Τούρκοι;



Tι λένε οι Ισραηλινοί για τις σχέση Ισραήλ - Ελλάδας - Κύπρου.

Τουρκία: Ρόμπα έκαναν τους Τούρκους οι Ισραηλινοί -με τους Τούρκους να παρακαλάνε για βελτίωση των σχέσεων Τουρκίας – Ισραήλ.

Για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια υπήρξε την Πέμπτη τηλεφωνική επικοινωνία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γεαρ Λάμπιτ.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έκανε επίσημη ανακοίνωση για τον λόγο της επικοινωνίας, όμως σύμφωνα με το Ισραήλ ο λόγος του τουρκικού τηλεφωνήματος ήταν για να… ευχηθεί ο Τούρκος αξιωματούχος περαστικά στον Ισραηλινό ομολογό του, επειδή είχε νοσήσει με κορονοϊό.

Βέβαια, οι Ισραηλινοί αναρωτιούνται γιατί πήρε τηλέφωνο για περαστικά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ενώ ο Γεαρ Λάμπιτ έχει γίνει εδώ και μέρες τελείως καλά.

Τουρκία: Ρόμπα έκαναν τους Τούρκους οι Ισραηλινοί – Παρακαλάνε οι Τούρκοι;
Το τηλεφώνημα ήρθε δύο μέρες μετά από την… επίθεση φιλίας στο Ισραήλ από τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τόνισε την Τρίτη πως μπορεί να συναντηθεί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Ναφταλι Μπένετ.

Μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως θα εργαστεί με το Ισραήλ για να «τρέξει» το πρότζεκτ ενός αγωγού φυσικού αερίου από το Ισραήλ στην Ευρώπη, μέσω Τουρκίας, μετά την άρση της υποστήριξης των ΗΠΑ στον αγωγό East Med.

Να πούμε πως σύμφωνα με την Jerusalem Post, ισραηλινή πηγή τόνισε στην εφημερίδα πως σε κάθε περίπτωση ξεκαθαρίστηκε στους Τούρκους πως η όποια συζήτηση με την Τουρκία δεν θα λειτουργήσει ανταγωνιστικά και σε βάρος της συμμαχίας που έχει συνάψει το Ισραήλ με την Ελλάδα και την Κύπρο.