Τουρκία: Έφυγε από πλοίο ο πύραυλος που τρέμουν οι ΤούρκοιH Eλλάδα μπορεί να εξοπλίσει αρκετές πλατφόρμες της με τους συγκεκριμένους πυραύλους.

Τουρκία: Έφυγε από πλοίο ο υπερηχητικος πύραυλος που τρέμουν οι Τούρκοι και μπορεί να εκτοξευτεί και από ξηρά και από αέρα.

Η Ινδία δοκίμασε μια ναυτική παραλλαγή του προηγμένου υπερηχητικού πυραύλου κρουζ Brahmos.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ινδίας τονίστηκε ότι οι δοκιμαστικές βολές του Brahmos στέφθηκαν με επιτυχία.

«Η προηγμένη παραλλαγή του υπερηχητικού πυραύλου κρουζ BrahMos δοκιμάστηκε σήμερα από το INS Visakhapatnam. Ο πύραυλος χτύπησε με ακρίβεια το πλοίο στόχο», ανέφερε ο Ινδικός Οργανισμός Άμυνας Έρευνας και Ανάπτυξης (DRDO), γράφει το τουρκικό star.com.tr.

Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε επιτυχώς και από το μαχητικό αεροσκάφος Su-30 MKI τον Μάιο.

Ο Brahmos πήρε το όνομά του από τον ποταμό Βραχμαπούτρα της Ινδίας και τον ποταμό Μόσχα της Ρωσίας, καθώς αναπτύσσεται από κοινού από τις δύο χώρες.

Ο πύραυλος Brahmos είναι 2,8 φορές ταχύτερος από τον ήχο, έχει βεληνεκές 500 χλμ. και μπορεί να εκτοξευθεί από αέρος, την ξηρά και τη θάλασσα.

Να τονίσουμε πως τα ελληνικά Rafale θα μπορούσαν επίσης να εξοπλιστούν με αντίστοιχους πυραύλους.

Τουρκία: Έφυγε και από πλοίο ο πύραυλος που τρέμουν οι Τούρκοι και δεν αφήνει αδιάφορη την Ελλάδα

H Eλλάδα μπορεί να εξοπλίσει αρκετές πλατφόρμες της με τους συγκεκριμένους πυραύλους, με όπλο την εκκολαπτόμενη σχέση της με την Ινδία.

Οι πύραυλοι κατασκευάζονται στο 85% από Ινδούς ενώ υπάρχει η εκτίμηση ότι οι ΗΠΑ, λόγω γεωπολιτικών στρατηγικών επιλογών δεν θα έφερναν αντίρρηση σε ένα τέτοιο σενάριο.

Μην ξεχνάμε την προβληματική σχέσης της Ινδίας και της Κίνας (σ.σ. εχθρού των ΗΠΑ).