Τέλος στις μνημονιακές μειώσεις και κρατήσεις στα μερίσματα αποστράτων των ΕΔΣτο τελικό στάδιο βρίσκεται η επεξεργασία τροπολογίας με την οποία θα παύονται οι μειώσεις και κρατήσεις στα μερίσματα αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με απάντηση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Μαξίμου Χαρακόπουλου.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρακόπουλο «η πρωτοβουλία του υπουργού Άμυνας να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση για την παύση των μειώσεων και κρατήσεων στα μερίσματα και την οικονομική ενίσχυση που καταβάλουν τα Μετοχικά Ταμεία και οι οικείοι Ειδικοί Κλάδοι στους μερισματούχους τους, βάσει αποφάσεων που είχαν παρθεί την περίοδο των μνημονίων είναι προς την ορθή κατεύθυνση».

Όπως αναφέρει, «είναι θετικό ότι στο ΥΠΕΘΑ τείνουν ευήκοον ους στα δίκαια αιτήματα όσων υπηρέτησαν ευόρκως την πατρίδα. Είμαι βέβαιος ότι σταδιακώς με την ολοένα και ισχυρότερη οικονομική ανάπτυξη θα πληθύνουν και τα μέτρα που θα ενισχύσουν το εισόδημα των εν ενεργεία στελεχών που με αυταπάρνηση υπερασπίζονται την πατρίδα σε εποχές σοβαρών προκλήσεων».