Ελληνοτουρκικά: Νέα πρόκληση της Τουρκίας με το Oruc Reis στο Αιγαίο!«Φωτιά» στα Ελληνοτουρκικά επιχειρεί να βάλει για μια ακόμη φορά η Τουρκία μέσω του Oruc Reis.

Ελληνοτουρκικά: Στο Αιγαίο πέλαγος βρέθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (21/1) το ερευνητικό πλοίο της Τουρκίας, Oruc Reis προκαλώντας την αναστάτωση στην χώρα μας.

Η Τουρκία επέλεξε να προκαλέσει για ακόμη μια φορά την Ελλάδα στέλνοντας το πλοίο νότια της Τουρκίας και συγκεκριμένα κοντά στην Αττάλεια προκειμένου να εκτελέσει έρευνες.

Φυσικά το παρελθόν του Oruc Reis που το 2020 είχε εισέλθει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα συνοδευόμενο από τουρκικά πολεμικά πλοία, θεωρείται από την χώρα μας ως μια πρόκληση και ένα νέο επικοινωνιακό παιχνίδι του Ερντογάν.

Το γεγονός αυτό ενισχύει πως οι έρευνες του πλοίου διήρκησαν ελάχιστες ώρες, με το Oruc Reis να κατευθύνεται μετά την ολοκλήρωση τους προς την Κωνσταντινούπολη και πιο συγκεκριμένο το μικρό νησί Τουζλά.

Για να συμβεί όμως αυτό, το ερευνητικό πλοίο των Τούρκων διέσχισε διεθνή ύδατα και πέρασα μέσα από το Αιγαίο κάτι που όμως δεν προκαλεί ανησυχία στο Πεντάγωνο.

Κάτι τέτοιο συμβαίνει καθώς, όπως ανέφεραν οι Έλληνες αξιωματούχοι, η Τουρκία έχει δηλώσει πως το Oruc Reis θα περνάει μέσα από διεθνή ύδατα.

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει πως η Ελλάδα επαναπαύεται καθώς με την γειτονική χώρα να βιώνει κρίση σε κάθε επίπεδο ποτέ δεν μπορείς να γνωρίζεις πως θα εξελιχθούν οι καταστάσεις.

Άλλωστε, θυμίζουμε πως η Τουρκία πρόσφατα έχει επικοινωνήσει την κατασκευή ενός πλοίου που θα παίξει τον ρόλο του κατάσκοπο στο Αιγαίο Πέλαγος, χτυπώντας το καμπανάκι στην Αθήνα.

O λόγος για το TCG Ufuk (A-591) έχει αναπτυχθεί και κατασκευαστεί με εθνικούς πόρους και δυνατότητες, όπως δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην τελετή παράδοσης στο Ναυπηγείο της Κωνσταντινούπολης.