Αμερικάνικα βομβαρδιστικά B-52 πραγματοποίησαν "επίθεση" σε ομάδα ρωσικών πλοίων στη Μεσόγειο Θάλασσα



Δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά πέταξαν πάνω από τη Μεσόγειο Θάλασσα.

Απόψε, δύο αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά B-52 απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση Fairford, τα οποία, αν κρίνουμε από τη διαδρομή της κίνησής τους, εξασκήθηκαν να χτυπήσουν ομάδα ρωσικών πλοίων στα νερά της Μεσογείου.

Σύμφωνα με στοιχεία από ανοιχτούς πόρους παρακολούθησης, υπήρχαν δύο αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά B-52 στον ουρανό, ωστόσο, εάν η πλακέτα με το διακριτικό κλήσης "Chief11" έμπαινε αρκετά βαθιά στον εναέριο χώρο πάνω από τη Μεσόγειο Θάλασσα, κινούμενος από δυτική κατεύθυνση, τότε ο πίνακας με το διακριτικό κλήσης "Chief12" προχώρησε σε ελαφρώς διαφορετική διαδρομή.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πλήρης διαδρομή πτήσης δύο αμερικανικών στρατηγικών βομβαρδιστικών B-52 αποδείχθηκε ότι δεν ήταν διαθέσιμη, καθώς τα πληρώματα των στρατηγικών βομβαρδιστικών έκλεισαν περιοδικά τους αναμεταδότες και ως εκ τούτου δεν ήταν δυνατό να ληφθούν αντικειμενικά δεδομένα μέχρι τώρα.

Οι ειδικοί αναμένουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι χώρες του ΝΑΤΟ σχεδιάζουν να οργανώσουν προκλήσεις με τη συμμετοχή βομβαρδιστικών Β-52 κοντά στα ρωσικά σύνορα στο πολύ άμεσο μέλλον, ενώ η εμφάνιση αυτών των αεροσκαφών στον εναέριο χώρο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα αποτελεί ιδιαίτερο κίνδυνο.