Bayraktar: Τι θα γίνει τώρα που σκότωσε Ρώσους – Πάντως οι Τούρκοι το διαφημίζουν



Παρών στο Ουκρανικό μέτωπο φωνάζει η Τουρκία μέσω των Bayraktar, με την Ρωσία να «βράζει»!

Τα πάνω κάτω έχουν φέρει τα Bayraktar στου Ουκρανικό μέτωπο με την Ρωσία να θρηνεί έναν πιλότο της και τους Τούρκους να διαφημίζουν τα κατορθώματα τους.

Πιο συγκεκριμένα, η Ουκρανία φρόντισε να εκμεταλλευτεί για ακόμη μια φορά τα μη επανδρωμένα drones που αγόρασε από την Τουρκία καταρρίπτοντας μαχητικό αεροσκάφος των Ρώσων που κόστισε την ζωή στο πιλότο του.

Η είδηση αυτή προκάλεσε αναστάτωση στο Κρεμλίνο τη στιγμή που στην Τουρκία τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας πανηγυρίζουν για τις δυνατότητες των Bayraktar.

Την επίθεση αυτή επιβεβαίωσε και η Ρωσία, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να ισχυρίζεται πως πίσω και από αυτή την επίθεση βρίσκονται οι ΗΠΑ που προσπαθούν να σύρουν την χώρα του σε πόλεμο.

Η απόφαση της Ουκρανίας να επιτεθούν εκ νέου στους Ρώσους έγινε στο Ντονμπάς γύρω στις 14:00 τοπική ώρα τη Δευτέρα με το Bayraktar TB2 να απογειώνεται από την αεροπορική βάση κοντά στο Κίεβο.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν ότι ένα Bayraktar TB2 SİHA, το οποίο απογειώθηκε από την Τουρκία στα μέσα Ιανουαρίου, πέρασε από τις ακτές της Κριμαίας και προσγειώθηκε στη στρατιωτική βάση Zaporozhye της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η πτήση που έγινε στις 12 Ιανουαρίου ξεκίνησε από το Νταλαμάν και διέσχισε τη Μαύρη Θάλασσα από τα δυτικά και έφτασε στο έδαφος της Ουκρανίας

Όλες αυτές οι εξελίξεις φαίνεται να έχουν προκαλέσει θυμό στον Ρώσο πρόεδρο που πλέον αναζητεί αντίδραση.

Παράλληλα, ο Πούτιν υποστήριξε ότι ο στόχος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι να χρησιμοποιήσουν τις εντάσεις ως δικαιολογία για να επιβάλουν περαιτέρω εμπάργκο στη Ρωσία. Ο Πούτιν δήλωσε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αγνόησαν τις ανησυχίες της Ρωσίας για τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.

Σχεδόν οκτώ χρόνια μετά την προσάρτηση της Κριμαίας και την υποστήριξη της αιματηρής εξέγερσης στην ανατολική Ουκρανία, η κυβέρνηση του Κρεμλίνου αρνείται την κατηγορία της Δύσης ότι η Ρωσία σχεδιάζει εισβολή.

Η Μόσχα κατηγορεί επίσης την ουκρανική κυβέρνηση ότι δεν εφαρμόζει μια διεθνή ειρηνευτική συμφωνία που επιτεύχθηκε για να διασφαλίσει την ειρήνη στις ανατολικές περιοχές ενώ τουλάχιστον 14 χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις με αντάρτες που υποστηρίζονται από τη Ρωσία στην περιοχή.

Την δεδομένη στιγμή, η Ρωσία θέλει η Δύση να δεσμευτεί ότι η Ουκρανία δεν θα ενταχθεί ποτέ στη συμμαχία του ΝΑΤΟ ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες απέρριψαν αυτό το αίτημα με τον Πούτιν να βλέπει το Κίεβο να καταρρίπτει αεροσκάφη μέσω των Bayraktar με την συζήτηση για την κατάρριψη τους να έχει ανοίξει για τα καλά.