Ο Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για την επιστράτευση των Ρώσων εφέδρων για στρατιωτική εκπαίδευση



Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για την επιστράτευση των Ρώσων εφέδρων για στρατιωτική εκπαίδευση το 2022, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

"Επιστρατεύονται το 2022 Ρώσοι πολίτες που βρίσκονται στην εφεδρεία για να υποβληθούν σε στρατιωτική εκπαίδευση στις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, στους φορείς κρατικής ασφάλειας και στους φορείς των ομοσπονδιακών υπηρεσιών ασφαλείας", αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το διάταγμα, η κυβέρνηση και οι περιφερειακές αρχές πρέπει να διασφαλίσουν την εφαρμογή των μέτρων που σχετίζονται με τα στρατόπεδα εκπαίδευσης.

Η πρόσκληση για στρατιωτική θητεία είναι η νόμιμη πρόσληψη πολιτών για την εκτέλεση στρατιωτικών καθηκόντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και σε άλλα στρατεύματα και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της στελέχωσης του στρατού, αναφέρει το δημοσίευμα.

Το στρατόπεδο εκπαίδευσης των Ρώσων εφέδρων έχει ως στόχο τη βελτίωση της πολεμικής εκπαίδευσής τους. Πρόκειται για μια προγραμματισμένη δράση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο.

Οι έφεδροι μπορούν να κληθούν κάθε τρία χρόνια. Η μέγιστη διάρκεια της εκπαίδευσης για αυτούς είναι δύο μήνες, και ένας έφεδρος δεν μπορεί να περάσει περισσότερους από 12 μήνες στην υπηρεσία κατά τη διάρκεια αυτής της υπηρεσίας. Κατά μέσο όρο, οι έφεδροι καλούνται μία φορά το χρόνο.