Η Συρία καταρρίπτει ισραηλινούς πυραύλους - Ρωσία



Η συριακή αεράμυνα κατέρριψε επιτυχώς έναν αριθμό ισραηλινών πυραύλων που εκτοξεύτηκαν στη Δαμασκό και τα περίχωρά της νωρίς την Τετάρτη, ισχυρίστηκε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας (MOD) λίγες ώρες μετά την αναγνώριση μιας σειράς επιθέσεων σε συριακές θέσεις από το Τελ Αβίβ.

Τέσσερα ισραηλινά αεροσκάφη F-16 στόχευσαν την περιοχή της Δαμασκού γύρω στη 01:00 τοπική ώρα την Τετάρτη. Βίντεο με πυρά αεράμυνας που υψώνονται για να συναντήσουν τους πυραύλους στον νυχτερινό ουρανό έκαναν γρήγορα τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με τον συριακό στρατό, οι πύραυλοι προέρχονταν από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου, κάπου νοτιοανατολικά της Βηρυτού.

Οκτώ από τους πυραύλους που εκτόξευσαν καταστράφηκαν από «συστήματα αεράμυνας ρωσικής κατασκευής σε υπηρεσία με τις συριακές ένοπλες δυνάμεις», ανέφερε το MOD σε δήλωση την Τετάρτη.

Ενώ το Τελ Αβίβ συνήθως δεν αναγνωρίζει τις συχνές αεροπορικές επιδρομές του στη Συρία, αυτή τη φορά το έκανε, με τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις να ανακοινώνουν στο Twitter ότι είχαν στοχεύσει συριακές συστοιχίες αεράμυνας. Είπαν ότι ένας πύραυλος που εκτοξεύτηκε από τη Συρία εξερράγη πάνω από την Ουμ αλ Φαχμ, μια πόλη νότια της Ναζαρέτ στο βόρειο Ισραήλ.

Αυτή η δεύτερη επίθεση ήρθε «από την κατεύθυνση των κατεχόμενων Υψωμάτων του Γκολάν» και είχε στόχο τα περίχωρα της Δαμασκού, δήλωσαν Σύροι αξιωματούχοι. Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και πέντε τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους τρία μέλη μιας συστοιχίας αεράμυνας, ανέφεραν συριακά μέσα ενημέρωσης.
 
Η επίθεση έγινε γύρω στη 01:30 τοπική ώρα και αφορούσε δέκα πυραύλους εδάφους-εδάφους που εκτοξεύτηκαν από τα Υψίπεδα του Γκολάν, σύμφωνα με το MOD, το οποίο επίσης επιβεβαίωσε τον θάνατο ενός Σύρου στρατιώτη και τον τραυματισμό άλλων πέντε