Ρωσία: Έξι στρατιωτικά αεροδρόμια στην Ουκρανία καταστράφηκαν από επιδρομές πυραύλων



Ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε επιθέσεις με ρουκέτες σε στρατιωτικά αεροδρόμια στην Ουκρανία από το πρωί , αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι βομβάρδισαν στρατιωτικές βάσεις στο Τσουχουίβ, Λουτσκ, Ιβανο-Φρανκιβσκ και Χέρσον. 

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αναφέρει ότι ο ρωσικός στρατός πραγματοποίησε επιθέσεις με πυραύλους και βόμβες στα αεροδρόμια Μπορισπίλ, Οζέρνι, Κουλμπακίν, Τσουχουίβ, Κραματόρσκ και Χέρνομπάεβκα.  Δεν αναφέρεται τίποτα για τις ζημιές που σημειώθηκαν.
 
Ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι μια αποθήκη πυρομαχικών στην περιοχή του Κιέβου καίγεται. Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, τανκς εισήλθαν στο έδαφος της Ουκρανίας από τη Λευκορωσία.

Τα ξημερώματα της 24ης Φεβρουαρίου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά από έκκληση των λαϊκών δημοκρατιών του Ντονμπάς, αποφάσισε να πραγματοποιήσει μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση, σκοπός της οποίας είναι να προστατεύσει ανθρώπους που «έχουν υποστεί κακοποίηση και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου για οκτώ χρόνια».

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας τόνισε ότι χτυπήματα με όπλα υψηλής ακρίβειας δεν πραγματοποιούνται σε πόλεις, αλλά αποκλειστικά σε αντικείμενα της στρατιωτικής υποδομής της Ουκρανίας, σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα.

vesti.ru

The Hellenic Information Team