Lynx-120: Το νέο ελαφρύ άρμα μάχης της Rheinmetall με πυροβόλο των 120 χιλιοστών επί οχήματος Lynx Kf-41



H γερμανική Rheinmetall παρουσίασε την τελευταία έκδοση του τεθωρακισμένου οχήματος μάχης Lynx. Πρόκειται για το Lynx-120, ένα ελαφρύ άρμα μάχης με πυροβόλο των 120 χιλιοστών επί του οχήματος Lynx Kf-41. Από κατασκευής το Lynx-120 μπορεί να προσαρμοστεί, ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη, ενώ η φιλοσοφία «plug-and-play» που ενσωματώνει επιτρέπει την γρήγορη και οικονομική αναβάθμιση του με τη νεότερη τεχνολογία. 

Σύμφωνα με την Rheinmetall το Lynx-120 έχει σχεδιαστεί να παρέχει τη μέγιστη φονικότητα και ισχύ πυρός και παράλληλα τη μέγιστη ασφάλεια για το όχημα και το πλήρωμα του. Ο κύριος οπλισμός του οχήματος είναι το πυροβόλο των 120 χιλιοστών, έκδοση του πυροβόλου των Leopard-2.

Μπορεί να εκτοξεύσει τα κορυφαία πυρομαχικά DM-11, προγραμματιζόμενα και υψηλής εκρηκτικότητας. Επίσης, ενσωματώνει συζυγές πολυβόλο. Ο Αρχηγός πληρώματος έχει στη διάθεση του ένα πολυβόλο των 12,7 χιλιοστών. Το όχημα ενσωματώνει κάμερες και αισθητήρες και κάλυψη του τόξου των 360° και δυνατότητα αυτόματου εντοπισμού και ανίχνευσης στόχου. 

Το επίπεδο προστασίας του (θωράκιση) είναι συνάρτηση των απαιτήσεων του πελάτη, ενώ μπορεί να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο με την ενσωμάτωση του ενεργητικού συστήματος αυτοπροστασίας ADS (Active Defence System) της Rheinmetall, για προστασία από αντιαρματικά συστήματα (κατευθυνόμενα ή κατηγορίας RPG).