Κίνδυνος για τα νησιά του ανατ. Αιγαίου: Νέες ρουκέτες TR-302G παρέλαβε ο τουρκικός Στρατός



Άμεσα να εξεταστούν λύσεις όπως το Iron Dome για την αντιμετώπισή τους
Την παράδοση «δεκάδων» νέων ρουκετών TR-302G για το σύστημα  ΠΕΠ  του τουρκικού Στρατού Τ-300 Kasirga ανακοίνωσε ο οργανισμός αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας SSB.

Η νέα ρουκέτα που ανέπτυξε η Roketsan έχει αυξημένη εμβέλεια και βελτιωμένη ακρίβεια και ναυτιλία, και όπως αναφέρουν άλλες τουρκικές πηγές παραδόθηκαν 72 νέες ρουκέτες, ενώ η παραγωγή συνεχίζεται.

Μπορεί να φτάσει τα 120 χλμ. απόσταση με πιθανότητα κυκλικού σφάλματος μεταξύ 5 και 50 μέτρων, έχοντας τεράστια διαφορά από τα 800 με 1000 μέτρα της πρώτης έκδοσης.

Αυτό επιτυγχάνεται με τον συνδυασμό GPS/INS που διαθέτει και πρόκειται για εκπληκτική ακρίβεια για μια ρουκέτα πυροβολικού με εμβέλεια 120 χλμ και ταχύτητα 3,6 mach.

Με την νέα ρουκέτα οι 80 εκτοξευτές F-302T του τουρκικού Στρατού θα μπορούν να πλήττουν στόχους σε απόσταση 120 χλμ (στα νησιά εάν τα συστήματα βρίσκονται στα τουρκικά παράλια)  με ακρίβεια σε σύντομο χρονικό διάστημα και μεγάλη καταστροφικότατα χάρις στην βάρους 150 κιλών θραυσματογόνο πολεμική κεφαλή υψηλής εκρηκτικότητας.

Να σημειωθεί ότι μια πυροβολαρχία  ΠΕΠ T-300 αποτελείται από 6 έως 9 εκτοξευτές (F-302T) των  ρουκετών των 302 χλστ.

Από την άλλη πλευρά ο ΕΣ δεν διαθέτει αυτή τη στιγμή, κάποιο με όπλο, πλην των ATACMS με ανάλογη εμβέλεια αφού ακόμη και οι σερβικές ρουκέτες για τα RM-70 δεν ξεπερνούν τα 40 χλμ.


ΠΗΓΗ