Ουκρανία: Πάνω από 1.000 μισθοφόροι Βάγκνερ στη μάχη – Νέος βομβαρδισμός στο ΚίεβοΝέες σειρήνες ήχησαν στο Κίεβο λίγο μετά τα μεσάνυχτα, καθώς o πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται για μια ακόμα μέρα.

«Προσοχή! Συναγερμός για αεροπορική επιδρομή σήμανε στο Κίεβο! Ζητούμε από όλους να μεταβούν εσπευσμένα στα καταφύγια της Πολιτικής Προστασίας», αναφέρει η ανακοίνωση της περιφερειακής διοίκησης της πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Οι ουκρανικές αρχές έχουν προτρέψει τους κατοίκους να μην αγνοούν τις προειδοποιήσεις για αεροπορικές επιδρομές.

Πάνω από 1.000 μισθοφόροι του ομίλου Βάγκνερ στην Ουκρανία

Η Ρωσία έχει αξιοποιήσει πάνω από 1.000 μισθοφόρους του ρωσικού ομίλου Wagner σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

«Η ρωσική ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Όμιλος Βάγκνερ αναπτύχθηκε στην ανατολική Ουκρανία», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου μέσω Twitter.

«Αναμένεται να στείλει πάνω από 1.000 μισθοφόρους, συμπεριλαμβανομένων ανώτερων οργανωτικών στελεχών, για μάχιμες επιχειρήσεις», συνέχισε.

Ο όμιλος Βάγκνερ, που σύμφωνα με δυτικούς αναλυτές έχει στενή σχέση με το Κρεμλίνο του Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει επιχειρήσει τα τελευταία χρόνια σε Μαλί, Λιβύη και Συρία.

«Εξαιτίας των βαριών απωλειών» του ρωσικού στρατού και του ότι «η εισβολή έχει αποτελματωθεί», η Μόσχα «πιθανόν αναγκάστηκε να μεταφέρει προσωπικό της Βάγκνερ στην Ουκρανία σε βάρος επιχειρήσεων στην Αφρική και τη Συρία», πάντα κατά το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας