Ουκρανία: Αυτές είναι οι χώρες του ΝΑΤΟ που στέλνουν 70 μαχητικά αεροπλάνα κατά των ΡώσωνΟι χώρες του ΝΑΤΟ έλαβαν την απόφαση να μεταφέρουν 70 μαχητικά στην ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

Ουκρανία: Αυτές είναι οι χώρες του ΝΑΤΟ που στέλνουν μαχητικά αεροπλάνα κατά των Ρώσων και τα οποία θα επιχειρούν από τα αεροδρόμια της Πολωνίας.

Το ΝΑΤΟ θα δώσει στην Ουκρανία τουλάχιστον 70 μαχητικά και επιθετικά αεροσκάφη

Οι χώρες του ΝΑΤΟ έλαβαν την απόφαση να μεταφέρουν 70 μαχητικά στην ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

Οι ευρωπαϊκές χώρες του ΝΑΤΟ που θα στείλουν μαχητικά είναι η Πολωνία, η Βουλγαρία και η Σλοβακία.

Αρχικά, γράφει το avia.pro, η Πολωνία ανακοίνωσε την απόφασή της να μεταφέρει μαχητικά αεροσκάφη στην ουκρανική Πολεμική Αεροπορία, ωστόσο αργότερα έγινε γνωστό ότι η Σλοβακία θα μεταφέρει 12 μαχητικά MiG-29 στην Ουκρανία και η Βουλγαρία 16 μαχητικά MiG-29 και 14 επιθετικά αεροσκάφη Su-25.

«+70 αεροσκάφη για τον ουκρανικό στρατό! Οι συνεργάτες μας μας παραδίδουν τα MiG-29 και Su-25! Εάν χρειαστεί, θα μπορούν να βασίζονται σε αεροδρόμια της Πολωνίας, από τα οποία οι Ουκρανοί πιλότοι θα εκτελούν μάχιμες αποστολές », δήλωσε ο Oυκρανός βουλευτής Oleksiy Goncharenko.

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, τις επόμενες ημέρες θα μεταφερθούν στην ουκρανική Πολεμική Αεροπορία τα ακόλουθα αεροσκάφη:

16 μαχητικά MiG-29 της Βουλγαρικής Πολεμικής Αεροπορίας.

28 μαχητικά MiG-29 της Πολωνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

12 μαχητικά MiG-29 της Σλοβακικής Πολεμικής Αεροπορίας.

14 επιθετικά αεροσκάφη Su-25 της Βουλγαρικής Πολεμικής Αεροπορίας.