Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ερντογάν που «το παίζει καλός» και το ύπουλο σχέδιό του κατά της Ευρώπης



Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να εκμεταλλευθεί τα γεγονότα στην Ουκρανία προκειμένου η Τουρκία να εμφανιστεί ως ο «καλός της υπόθεσης».

Πόλεμος στην Ουκρανία: Την ώρα που η κατάσταση στην Ουκρανία παραμένει τεταμένη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να εκμεταλλευθεί την κατάσταση προς όφελος της Τουρκίας.

Από τη μία ο Τούρκος πρόεδρος μένει αμέτοχος στα τεκταινόμενα θέλοντας να κρατήσει τις ισορροπίες ανάμεσα σε Ουκρανούς και στον Ρώσους, από την άλλη έχει τη διάθεση ακόμη και τώρα να απειλεί την Ευρώπη και την Ελλάδα.

Διαβάστε στο Sportime ότι η «χλιαρή» στάση της Δύσης στο ουκρανικό ανοίγει την «όρεξή» στην Τουρκία για επίθεση στην Ελλάδα.

Ως άλλος… Πούτιν ο Ερντογάν σε δήλωσή του τόνισε ότι η Τουρκία αποτελεί από πολύ παλιά Ευρωπαϊκή χώρα και ότι εδάφη ευρωπαϊκών χωρών ανήκαν στους Τούρκους.

Ουσιαστικά ο Ερντογάν ρίχνει… άδεια για να πιάσει γεμάτα. Να δει δηλαδή τι αντιδράσεις θα υπάρξουν από την Ευρώπη και τη Δύση γενικότερα στις προκλήσεις του. Αφού βλέπει τους Δυτικούς να μην αντιδρούν κατά της Ρωσίας στο ουκρανικό, παρά μόνο με κάποιες οικονομικές κυρώσεις.

Παράλληλα Τουρκία σε δηλώσεις αξιωματούχων της ισχυρίζεται ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελεί πόλεμο ή όχι. Αρνούμενη έτσι να κλείσει τα Στενά προκειμένου να μην… κακοκαρδίσει τον Πούτιν.

Ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Δημήτρης Καιρίδης σχολίασε τις εξελίξεις στην Ουκρανία και τόνισε ότι «… η Τουρκία και ο Ερντογάν προσπαθούν να το παίξουν καλοί της υπόθεσης».

Ολα αυτά την ώρα που σε μια σοκαριστική στιγμή οβίδα χτυπάει πολυκατοικία στο Κίεβο!