«Βόμβες» Ακσενέρ: Μαριονέτα του Πούτιν ο Ερντογάν- Ίσως διεκδικήσει και τουρκικά εδάφη



Πυρά κατά της τουρκικής κυβέρνησης για την ουδέτερη στάση που κρατάει στον πόλεμο της Ουκρανίας, αποφεύγοντας να επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας, εξαπέλυσε η πρόεδρος του Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ χαρακτηρίζοντας τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «κούκλα ματριόσκα (μαριονέτα)» του Πούτιν. 

Όπως αναφέρει δεν επιβάλλει κυρώσεις γιατί η Τουρκία έχει μεγάλη εξάρτηση από τον Βλάντιμιρ Πούτιν, λόγω προμήθειας φυσικού αερίου στην Τουρκία, των πυραύλων S-400, αλλά και του πυρηνικού σταθμού που διαθέτει στο Άκουγιου.  

«Η Τουρκία έχει τόση εξάρτηση από τη Ρωσία που δεν μπορεί να κάνει αυτά τα βήματα. Από τους S-400 στη Συρία, από τον πυρηνικό σταθμό Άκουγιου μέχρι και τον τουρισμό εδώ, βλέπουμε την ασσυμετρία και το αποτέλεσμα της εύθραυστης κατάστασης. Φώναζε κι έλεγε “Ε, Δύση! Ε, ΝΑΤΟ!”. Στον δρόμο που μπήκε χθες ήταν ισότιμος ο πρόεδρος. Σήμερα έχουν την επιθυμία να μετατραπούν σε κούκλες ματροόσκα», δήλωσε χαρακτηριστικά η Μεράλ Ακσενέρ. 

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε μια θεωρία που κυκλοφορεί στην Τουρκία ότι ο Ρώσος πρόεδρος μετά την Ουκρανία ίσως διεκδικήσει και τουρκικά εδάφη, δεδομένου ότι παλαιότερα είχε υπό τον έλεγχό του τις πόλεις Καρς και Άρνταχαν. 

«Ποιος μπορεί να μας εγγυηθεί ότι στο μυαλό του Πούτιν για τα εδάφη του, δεν περιλαμβάνει τις πόλεις Καρς και Άρνταχαν;», επισήμανε.