Το ΥΠ.ΑΜ. της Ρωσίας εξήγησε τη σημασία των γραμμάτων Z και V στα στρατιωτικά οχήματα στην Ουκρανία



Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε τη σημασία των γραμμάτων Z και V που αναγράφεται στα στρατιωτικά οχήματα και άρματα που συμμετέχουν σε ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία. 

Η διευκρίνηση αυτή παρουσιάστηκε στον επίσημο λογαριασμό του υπουργείου στο Instagram.

Το σύμβολο Z σημαίνει «για νίκη» «за победу = za pobedu». Το γράμμα V σημαίνει «δύναμη στην αλήθεια» και «το έργο θα ολοκληρωθεί» [«сила в правде»- «задача будет выполнена = «sila v pravde» i «zadacha budet vypolnena», αναφέρει η υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Άμυνας.

Νωρίτερα, μεταξύ των υποθέσεων σχετικά με την έννοια των γραμμάτων, υπήρχε μια εκδοχή ότι το Z σημαίνει "Δύση", επειδή η Ουκρανία βρίσκεται σε αυτή την κατεύθυνση, σημειώνει ο ιστότοπος mk.ru. 

Η Ρωσία εξαπέλυσε ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία μετά από απόφαση του αρχηγού του κράτους της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν για αποστρατικοποίηση και αποναζοποίηση. Το υπουργείο Άμυνας είπε ότι οι εθνικιστές χρησιμοποιούν τους πολίτες ως «ανθρώπινη ασπίδα». Ο Ρώσος αξιωματικός είπε ότι ο στρατός ενεργεί με σεβασμό προς τους αμάχους, σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα.

ura.news