Ουκρανία: Εκτελέστηκε ως προδότης μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας της χώρας



Σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων, Οbozrevatel, μέλος της πρώτης διαπραγματευτικής αποστολής της Ουκρανίας με την Ρωσία στο Γόμελ της Λευκορωσίας, εκτελέστηκε από την ουκρανική Ασφάλεια.

Πρόκεται για τον Denis Kiriev, ο οποίος σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων, δεν ήταν στην επίσημη προεδρική λίστα που έδωσε το Κίεβο στην δημοσιότητα, ωστόσο εμφανίστηκε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο Kiriev ήταν ένας από τους κορυφαίους τραπεζικούς της χώρας, έχοντας διατελέσει διοικητής της Oschadbank αλλά και μέλος της Ukreximbank.

Σύμφωνα με τους Ουκρανούς, ο Kiriev είχε στενές σχέσεις με τον επιχειρηματία, Andriy Klyuyev, ο οποίος ήταν συνεργάτης του πρώην προέδρου της χώρας, Βίκτορ Γιανούκοβιτς.

Τέλος, το ρεπορτάζ αναφέρει πως βρέθηκαν αρκετά χρήματα στους λογαριασμούς του Kiriev τα οποία δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν.

Σύμφωνα με το Channel 5, τον Ιούλιο του 2020, κινήθηκαν ποινικές διαδικασίες στην Ουκρανία σχετικά με την πιθανότητα ένας τραπεζίτης να εργάζεται για τις ρωσικές ειδικές υπηρεσίες.

Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Denis Kiriev φέρεται να ταξίδευε στη Ρωσική Ομοσπονδία πολλές φορές το χρόνο.

ΠΗΓΗ: Οbozrevatel.com