Αμερικανικά B-52 έκαναν ασκήσεις πυρηνικού πλήγματος από τον εναέριο χώρο της ΡουμανίαςΖεύγος αμερικανικών στρατηγικών βομβαρδιστικών B-52, συνοδεία ΝΑΤΟϊκών μαχητικών, εξασκήθηκε σε εικονικά πυρηνικά χτυπήματα από τον ρουμανικό εναέριο χώρο, πλησιάζοντας τα σύνορα της Ουκρανίας σε απόσταση μικρότερη των 100 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με στοιχεία από ανοιχτές πηγές την προηγούμενη μέρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι χώρες του ΝΑΤΟ εξασκήθηκαν σε πυρηνικά πλήγματα χρησιμοποιώντας στρατηγικά βομβαρδιστικά B-52.

Τα αεροπλάνα πέταξαν μέσα από τον εναέριο χώρο της Γερμανίας και της Ουγγαρίας και έφτασαν στον εναέριο χώρο της Ρουμανίας, τα αεροπλάνα γύρισαν και ακολούθησαν αντίθετη πορεία.

Η προσέγγιση στα σύνορα της Ουκρανίας ήταν λιγότερο από 100 χιλιόμετρα.

Τέτοιες προκλητικές ενέργειες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και των Ηνωμένων Πολιτειών κοντά στους χώρους της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης εγείρουν πολλά ερωτήματα.

Στην εικόνα που παρουσιάζεται, μπορείτε να δείτε τη διαδρομή πτήσης του ζεύγους δύο αμερικανικών στρατηγικών βομβαρδιστικών B-52.


Τα βομβαρδιστικά δεν εμφανίστηκαν σε άμεση γειτνίαση με τα σύνορα με την Ουκρανία, ωστόσο, δεδομένων των όπλων που μπορεί να υπάρχουν στα βομβαρδιστικά B-52, τέτοιες προκλήσεις είναι κάτι παραπάνω από επικίνδυνες, ειδικά δεδομένης της τρέχουσας σχέσης μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας, και ως εκ τούτου.