Χάρτης-σοκ από την Κίνα: ”Αυτή θα είναι η νέα Ουκρανία”



Ένας χάρτης-σοκ κυκλοφόρησε σε Κινεζικά ΜΜΕ και social media, όπως θα σας αποκαλύψει το Directus.gr. Στο χάρτη, αναφέρουν την κατάσταση μέχρι σήμερα στα εδάφη της Ουκρανίας και εν συνεχεία αναφέρουν: ”Αυτός είναι ο μελλοντικός χάρτης της Ουκρανίας.”

Όπως μπορείτε να δείτε, οι Κινέζοι ”χαρίζουν” την ανατολική Ουκρανία στη Ρωσία, μεγάλο μέρος από πόλεις στη Μ. Θάλασσα, πόλεις από το Βορρά, την Δύση και το σημαντικότερο στοιχείο; Η Υπερδνειστερία θα ενσωματωθεί σύμφωνα με τους Κινέζους στη Ρωσία!

Δείτε τον χάρτη:


Όλα αυτά είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά, αν αναλογιστούμε, πως όπως αναφέραμε νωρίτερα, αίτημα για στρατιωτικό εξοπλισμό φέρεται ότι υπέβαλε η Ρωσία από την Κίνα, για να υποστηρίξει την εισβολή στην Ουκρανία, αναφέρουν οι Financial Times σε ανταπόκρισή τους από την Ουάσινγκτον, επικαλούμενοι Αμερικανούς αξιωματούχους. Ένα τέτοιο σενάριο προκαλεί ανησυχία στις ΗΠΑ, καθώς φοβούνται ότι το Πεκίνο ενδέχεται να υπονομεύσει τις δυτικές προσπάθειες για στήριξη των Ουκρανών που υπερασπίζονται τη χώρα τους.

Το ρωσικό αίτημα έχει υποβληθεί από την αρχή της εισβολής και αφορά σε «στρατιωτικό εξοπλισμό και άλλη βοήθεια». Πάντως, αξιωματούχοι απέφυγαν να διευκρινίσουν τι εξοπλισμό ζητά η Μόσχα από το Πεκίνο.

Άλλη πηγή επισημαίνει ότι οι ΗΠΑ αναμένεται ότι θα ειδοποιήσουν τους συμμάχους για τα νέα δεδομένα, καθώς υπάρχουν «ενδείξεις ότι η Κίνα ίσως προετοιμάζεται να βοηθήσει τη Ρωσία». Πάντως, άλλοι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι υπάρχουν ενδείξεις για ελλείψεις κάποιων ειδών οπλισμού στις ρωσικές δυνάμεις.

Tόσο ο Λευκός Οίκος όσο και η πρεσβεία της Κίνας στην Ουάσινγκτον αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες.

Την ίδια στιγμή, οι ουκρανικές αρχές θεωρούν ότι η Ρωσική επιχείρηση απόβασης στην Οδησσό επίκειται, προσθέτοντας ότι η Ουκρανία είναι έτοιμη να την αντιμετωπίσει.

Ζελένσκι προς τους Ουκρανούς: ”Πρέπει να κρατηθούμε. Πρέπει να πολεμήσουμε.”

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy εκφώνησε άλλη μια ομιλία απόψε.

Μίλησε για την επίθεση κοντά στα πολωνικά σύνορα, λέγοντας: ”Δεν συνέβαινε τίποτα εκεί που θα μπορούσε να απειλήσει το έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Πέρυσι, προειδοποίησα ξεκάθαρα τους ηγέτες του ΝΑΤΟ ότι αν δεν υπήρχαν σκληρές προληπτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, θα ξεκινούσε ένας πόλεμος. Είχαμε δίκιο.

Έχω πει εδώ και καιρό ότι το Nord Stream είναι ένα όπλο που θα χτυπήσει την Ευρώπη. Τώρα είναι προφανές. Και τώρα επαναλαμβάνω ξανά – εάν δεν έχουμε no fly zone, είναι θέμα χρόνου να πέσουν ρωσικοί πύραυλοι στο έδαφός σας. Στα σπίτια πολιτών των χωρών του ΝΑΤΟ.”