Πόλεμος στην Ουκρανία: Ξεκίνησε ο βομβαρδισμός στο Κίεβο – Κρατικές υποδομές χτυπούν οι Ρώσοι



Στόχος των ρωσικών δυνάμεων είναι σημαντικές υποδομές της Κιέβου προκειμένου να τεθούν εκτός λειτουργίας - Τουλάχιστον πέντε νεκροί.

Λίγη μόλις ώρα μετά την προειδοποίηση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας για μεγάλης εμβέλειας επίθεση στο Κίεβο, με στόχο μεταξύ άλλων κυβερνητικό κτίριο πληροφοριών, στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας ξεκίνησαν οι πρώτοι βομβαρδισμοί.

Στόχος των ρωσικών δυνάμεων είναι σημαντικές υποδομές του Κιέβου προκειμένου να τεθούν εκτός λειτουργίας ούτως ώστε να είναι πιο εύκολη η ρωσική εισβολή στην πόλη.

Όπως μεταδίδουν τόσο ρωσικά όσο και ουκρανικά ΜΜΕ, στο στόχαστρο της Ρωσίας βρέθηκε, μεταξύ άλλων, πύργος τηλεπικοινωνιών στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Μάλιστα, το φως της δημοσιότητας βλέπουν και σχετικά βίντεο, των οποίων η αυθεντικότητα επιβεβαιώνεται.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας δήλωσε: «Οι Ναζί του Πούτιν μόλις πραγματοποίησαν [πυραυλικό] χτύπημα στον πύργο τηλεπικοινωνιών του Κιέβου». Από την επίθεση βρήκαν τραγικό θάνατο τουλάχιστον πέντε άτομα.

Σύμφωνα με αναφορές, δε, μετά τον βομβαρδισμό σταμάτησε η μετάδοση των ουκρανικών τηλεοπτικών καναλιών.

Η προειδοποίηση της Ρωσίας ότι θα πλήξει στόχους στο Κίεβο
Της επίθεσης είχε προηγηθεί προειδοποίηση της Ρωσίας προς τους κατοίκους του Κιέβου για επικείμενα πλήγματα σε στόχους στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με το BBC, σε δήλωσή τους ρώσοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι δυνάμεις τους ετοιμάζονται για «πλήγματα υψηλής ακρίβειας» εναντίον υπηρεσιών ασφαλείας της Ουκρανίας.

«Προτρέπουμε τους Ουκρανούς πολίτες που χρησιμοποιούνται από εθνικιστές για να προβούν σε προκλήσεις κατά της Ρωσίας, καθώς και τους κατοίκους του Κιέβου που διαμένουν κοντά σε σταθμούς αναμετάδοσης να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Κατά τους ρώσους αξιωματούχους, τα πλήγματα σχεδιάζονται «για να αποτραπούν επιθέσεις πληροφοριών εναντίον της Ρωσίας».

Μπλίνκεν: Τα χτυπήματα εντείνονται όσο περνά η ώρα
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν προειδοποίησε ότι τα ρωσικά «εγκλήματα» στην Ουκρανία «εντείνονται κάθε ώρα», με επιθέσεις να χτυπούν νοσοκομεία, σχολεία και πολυκατοικίες.

Μιλώντας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, είπε ότι η «προμελετημένη, απρόκλητη και αδικαιολόγητη επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία» καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Πρέπει να στείλουμε ένα αποφασιστικό και ενιαίο μήνυμα ότι ο πρόεδρος Πούτιν πρέπει να το σταματήσει» πρόσθεσε.


in.gr