Πού βρήκε η χώρα μας τα χιλιάδες Καλάσνικοφ που έστειλε στην ΟυκρανίαΠυρομαχικά, τυφέκια τύπου Καλάσνικοφ και αντιαρματικά όπλα έστειλε με μεταγωγικά αεροσκάφη η ελληνική κυβέρνηση χθες στην Ουκρανία, στο πλαίσιο της συνδρομής έναντι της ρωσικής εισβολής. Πολλοί μπορεί να αναρωτήθηκαν «μα καλά, διαθέτει ο Ελληνικός Στρατός τυφέκια τύπου Καλάσνικοφ;». 

Η απάντηση είναι… όχι! Και τότε που τα βρήκαμε; Σύμφωνα με πληροφορίες τα όπλα που στείλαμε είναι αυτά που έχει κατά καιρούς κατασχέσει η Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα μετά από συλλήψεις λαθρεμπόρων όπλων, ή άλλων κυκλωμάτων και εγκληματικών ομάδων.

Θυμίζουμε ότι τέλη του 2013 είχαν κατασχεθεί 20.000 Καλάσνικοφ από το πλοίο Nour-M, όταν εκείνο έπλεε ανοιχτά της Ρόδου και έχοντας ξεκινήσει από την Ουκρανία, πήγαινε προς τη Λιβύη, φιλοδοξώντας να σπάσει το εμπάργκο όπλων που είχε επιβληθεί στο κράτος της βόρειας Αφρικής. Το πλοίο μετέφερε πάνω από 50 κοντέινερ με στρατιωτικό υλικό.

 Μάλιστα τότε υπουργός Ναυτιλίας ήταν ο νυν αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης που είχε σπεύσει στη Ρόδο για το λόγο αυτό , δηλώνοντας πως το Nour-M διακινούσε οπλισμό προς τις εμπόλεμες ζώνες της Μεσογείου.

«Σύμφωνα με τα παραστατικά, μεταφέρει όπλα στη Λιβύη. Κατά δήλωση του καπετάνιου και μελών του πληρώματος, που είναι αντιφατικές μεταξύ τους, το πλοίο κατευθυνόταν είτε στη Συρία, είτε στην Τουρκία, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

 Πάντως, τα παραστατικά λένε ότι πάει στη Λιβύη το πλοίο. Εντολέας ήταν το υπουργείο Άμυνας της Λιβύης, όμως, δεν έχουμε καμία ενόχληση μέχρι στιγμής ούτε από τη Λιβύη ούτε από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, τουρκικών συμφερόντων».