Καλεντερίδης: Κίνδυνος για την Ελλάδα! Συμβολισμός που δείχνει νεοθωμανισμόΣάββας Καλεντερίδης: Κίνδυνος για την Ελλάδα! Συμβολισμός που δείχνει νεοθωμανισμό στις διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας

Τις διαπραγματεύσεις Ουκρανίας και Ρωσίας στην 34η μέρα του πολέμου, στο Ντολμά Μπαχτσέ της Κωνσταντινούπολης σχολίασε ο Σάββας Καλεντερίδης.

Ο συμβολισμός της επιλογής του τελευταίου ανακτόρου που έκτισαν οι Οθωμανοί σουλτάνοι δείχνει ότι η Τουρκία έχει βάλει σε εφαρμογή το νεοθωμανικό της όραμα.

Η Τουρκία μία κατοχική δύναμη φιλοξενεί διαπραγματεύσεις για να αποτρέψει την κατοχή σε μία άλλη χώρα.

Κίνδυνος για την Ελλάδα η Τουρκία να κατοχυρώσει έναν ρόλο για τον εαυτό της αναπτύσσοντας ανεξάρτητη πολιτική. Να αναδειχθεί δηλαδή ως ανεξάρτητη δύναμη. Η Τουρκία θα αποκτήσει τη δυνατότητα να κινείται μόνη της και εκτός διεθνούς δικαίου.

Αυτή η κρίση είναι ευκαιρία για την Ευρώπη για να κανονίσει τα του οίκου της και να ξυπνήσει από τον γεωπολιτικό λήθαργο.

Θα ήθελα να ρωτήσει κάποιος τον κ. Ζελένσκι για την άποψή του για την κατοχή της Κύπρου.

Ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης και επικεφαλής του www.infognomonpolitics.gr, Σάββας Καλεντερίδης, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη, στον ΑΝΤ1, στις 29 Μαρτίου 2022.