Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας προειδοποίησε για «χειρουργικά χτυπήματα» στο Κίεβο



Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι θα χτυπήσει στρατιωτικές εγκαταστάσεις του ουκρανικού στρατού στο Κίεβο, το κέντρο πληροφοριών της SBU και το 72ο  Κέντρο PSO,  όπως σημειώνει το ρωσικό πρακτορείο Tass.

Όπως αναφέρεται  τα χτυπήματα θα γίνουν για να αποτραπούν τυχόν επιθέσεις στις ρωσικές δυνάμεις που προσεγγίζουν την ουκρανική πρωτεύουσα.

«Για να αποτρέψουν ενημερωτικές επιθέσεις κατά της Ρωσίας, [ οι ρωσικές δυνάμεις] θα χτυπήσουν τεχνολογικά αντικείμενα της SBU και του 72ου Κεντρικού Κέντρου PSO στο Κίεβο. Προτρέπουμε τους Ουκρανούς πολίτες που εμπλέκονται με Ουκρανούς εθνικιστές σε προκλήσεις κατά της Ρωσίας, καθώς και κατοίκους του Κιέβου που ζουν κοντά σε σταθμούς αναμετάδοσης, να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους», αναφέρει το υπουργείο.

Στις 24 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι, ανταποκρινόμενος σε αίτημα των αρχηγών των δημοκρατιών του Ντονμπάς, είχε λάβει απόφαση να πραγματοποιήσει ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.

 Ο Ρώσος ηγέτης τόνισε ότι η Μόσχα δεν είχε σχέδια κατοχής ουκρανικών εδαφών. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διαβεβαίωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα δεν στοχεύουν πόλεις της Ουκρανίας, αλλά περιορίζονται σε χειρουργικά χτυπήματα και στην εξασθένηση της ουκρανικής στρατιωτικής υποδομής. Δεν υπάρχει καμία απολύτως απειλή για τον άμαχο πληθυσμό, σημειώνει το tass.ru