Οι Ουκρανοί βύθισαν τη ναυαρχίδα τους "Hetman Sagaidachny"Στη βύθιση της ναυαρχίδας του Πολεμικού Ναυτικού της προχώρησε η Ουκρανία, για να μην πέσει στα χέρια των Ρώσων.

Ο διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού της Ουκρανίας συμμορφώθηκε με την εντολή να βυθιστεί η φρεγάτα Hetman Sagaidachny, η οποία ήταν υπό επισκευή, για να μην πέσει στα χέρια της Ρωσίας, δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Αλεξέι Ρέζνικοφ.

Εικόνες του πλοίου στο λιμάνι του Μικολάιβ, μισοβυθισμένου και γερμένου στο πλάι, δημοσιεύθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,

Διέθετε πυροβόλο καταστρώματος των 100 χιλιοστών, μικρότερα πυροβόλα, ανθυποβρυχιακούς εκτοξευτές χειροβομβίδων, σωλήνες τορπιλών και ελικόπτερο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του The Drive, η φρεγάτα υποτίθεται ότι επισκευαζόταν στο λιμάνι του Μικολάιβ όταν βυθίστηκε.

Όσο ήταν σε υπηρεσία η ναυαρχίδα χρησιμοποιήθηκε ευρέως: το 2008 έλαβε μέρος στην «Επιχείρηση Active Endeavour» στη Μεσόγειο Θάλασσα. Η επιχείρηση του ΝΑΤΟ σχεδιάστηκε για να αποτρέψει την κίνηση τρομοκρατών ή όπλων μαζικής καταστροφής. Το 2013 το πλοίο συμμετείχε στην «Επιχείρηση Ocean Shield» του ΝΑΤΟ, μια εκστρατεία κατά της πειρατείας στα ανοιχτά του Κέρατος της Αφρικής.


ΠΗΓΗ