Ουκρανία: Οι ΗΠΑ είπαν όχι στο Κίεβο για το ισραηλινό Iron Dome



Ουκρανία: Οι ΗΠΑ είπαν όχι στο Κίεβο για το ισραηλινό Iron Dome λόγω της «φυσικής αδυναμίας ανάπτυξής του στη χώρα».

Οι ΗΠΑ μετά την άρνηση τους να πάρουν τα 28 πολωνικά Mig 29 στην αμερικανική βάση των αμερικανών στο Rammstein της Γερμανίας, αρνήθηκαν στο Κίεβο και την ανάπτυξη του ισραηλινού Iron Dome στο έδαφος της χώρας.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς η μεταφορά του ισραηλινού συστήματος αεράμυνας δεν είναι δυνατή λόγω «φυσικής αδυναμίας ανάπτυξής του» στην Ουκρανία.

Οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν ευθεία εμπλοκή των Αμερικανών στο ρωσοουκρανικό, αφού σε αυτή την περίπτωση η Ουάσιγκτον θα βρεθεί απέναντι στη Μόσχα.

Την ίδια ώρα ουκρανικές πηγές σημειώνουν πως περίπου 3.000 Αμερικανοί είχαν κάνει αίτηση για να ενταχθούν στη Λεγεώνα των Ξένων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Αναφορικά με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας η Ουγγαρία δήλωσε ότι δεν θα επιβάλει απαγόρευση στους ρωσικούς ενεργειακούς πόρους «εις βάρος του λαού της χώρας».

Επίσης στα του ΝΑΤΟ το Κοσσυφοπέδιο, οι αρχές του οποίου ζήτησαν να ενταχθεί στη συμμαχία, πιθανότατα δεν θα λάβει θετική απόφαση μετά τις αντιδράσεις από την Ισπανία, την Ελλάδα, την Σλοβακία και τη Ρουμανία.