Εμπλοκή! Περίπου 2000 Τούρκοι και Αζέροι μισθοφόροι στο Ζαπορίζιε στο πλευρό των Ουκρανών-Τι παιχνίδι παίζει η Τουρκία;



Η Μόσχα ετοιμάζει δίκες κατά ξένων στρατιωτικών όπου θα παρουσιάσει εν ενεργεία στρατιωτικούς από χώρες του ΝΑΤΟ όπως αναφέρει Ρώσος αξιωματούχος

Περίπου 2.000 ξένοι μισθοφόροι έφτασαν στο Zaporozhye αναφέρει το κανάλι WarGonzo Telegram, επικαλούμενο πηγή στον ρωσικό στρατό.

Όπως έγινε γνωστό, οι μισθοφόροι που έφτασαν στο έδαφος του Ζαπορόζιε που ελέγχεται από το καθεστώς του Κιέβου χωρίζονται σε τρεις ομάδες ανάλογα με την εθνικότητα και τη θρησκεία.

Ανάμεσά τους είναι μαχητές από ισλαμικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν.

Σημειώνεται ότι αρχικά μια ομάδα μισθοφόρων επρόκειτο να σταλεί για να πολεμήσει στην Μαριούπολη.
 
Ωστόσο, η πόλη έχει τεθεί υπό τον έλεγχο της ρωσόφωνης πολιτοφυλακής του Ντόνετσκ (NM DPR) και των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, για αυτό οι ξένοι μαχητές θα μεταφερθούν στην Avdiivka, όπου οι δυνάμεις των Ρωσόφωνων και ρωσικών δυνάμεων.

Στο έδαφος της Ουκρανίας εδώ και κάποιο διάστημα , οι Ρώσοι μιλούν για αιχμαλώτους από χώρες του ΝΑΤΟ, κάτι που δεν μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε ή να το διαψεύσουμε ακόμη .

Ο ακριβής αριθμός των μισθοφόρων στρατιωτικών που συνελήφθησαν δεν έχει ακόμη δοθεί στην δημοσιότητα, ωστόσο, ρωσικές πηγές τονίζουν ότι από ανεπίσημα στοιχεία, μπορούμε να μιλήσουμε για δεκάδες στρατιωτικούς.
 
«Έχουμε ήδη αιχμαλώτους στο στρατιωτικό από ενεργό προσωπικό των χωρών του ΝΑΤΟ, θα τα δείξουμε όλα όταν θα διεξάγουμε δίκες και όλος ο κόσμος θα δει τι πραγματικά συνέβη», είπε ο Αντρέι Κλίμοφ, αναπληρωτής επικεφαλής της επιτροπής του κόμματος Ενωμένης Ρωσίας.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι στην Ουκρανία βρίσκονται όχι μόνο μισθοφόροι, μαχητές και «εθελοντές», αλλά και ενεργό στρατιωτικό προσωπικό από χώρες όπως η Πολωνία, η Σλοβακία, η Ρουμανία, η Βρετανία, η Ολλανδία, κ.λπ.
 
Υπενθυμίζουμε ότι Οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών αναφέρουν ότι πολλοί  Γερμανοί νεοναζί ξεκίνησαν για την Ουκρανία για να συμμετάσχουν στον πόλεμο με την πλευρά των ουκρανικών δυνάμεων κατά των Ρώσων εισβολέων.

Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, πρόκειται για εκατοντάδες άτομα από το δεξιό ριζοσπαστικό περιβάλλον, που βρίσκονται ήδη στις γραμμές της μάχης ή σκοπεύουν να ταξιδέψουν εκεί.

Ένας ανώνυμος εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών στο Βερολίνο επισημαίνει ότι ένας μικρός αριθμός ακροδεξιών εξτρεμιστών εμπλέκεται στις μάχες και ότι οι υπόλοιποι φέρονται να του παρέχουν βοήθεια.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν μεγάλο συμφέρον να εμποδίσουν τους εξτρεμιστές να φύγουν από τη χώρα», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου, προσθέτοντας ότι δύο άτομα, που παρακολουθούνταν από τις υπηρεσίες, παρεμποδίστηκαν να ταξιδέψουν στην Ουκρανία.

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης υπενθυμίζουν ότι αυτή η εξέλιξη είναι πολύ επικίνδυνη, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το Κρεμλίνο δικαιολογεί τον πόλεμο τις αποκαλούμενης «αποναζιστικοποίησης» στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι το 2013/2014, όταν έγινε η ανατροπή του φιλορώσου προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ιδρύθηκαν αρκετές δεξιές ομάδες, οι οποίες στη συνέχεια φέρεται να διαλύθηκαν.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία, ήδη ξεφεύγει από τα στενά όρια της αντιπαράθεσης Ρώσων και Ουκρανών και γίνεται κάτι άλλο πολύ πιο επικίνδυνο για όλους στην ΕΕ.