Έρχεται νέο ν/σ που θα ρυθμίζει τα χρόνια ζητήματα σταδιοδρομικής φύσεως στελεχών ΕΔ



Όπως είχε αναφέρει ο ΥΕΘΑ κ. Παναγιωτόπουλος σε πρόσφατη ομιλία του περί Διατάξεων προς Νομοθέτηση αρμοδιότητος ΥΠΕΘΑ στο Σ/Ν του Υπουργείου Εσωτερικών:

«...Σε κάθε περίπτωση ανοίγω μια παρένθεση, προκειμένου να υποστηρίξω κάποιες Διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας οι οποίες έρχονται προς νομοθέτηση στο παρόν νομοσχέδιο αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών, έχοντας κάποια συνάφεια δεδομένου ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι στελέχη του Δημοσίου τομέα όπως και να το κάνουμε.

Θα προτιμούσαμε αυτές οι σταδιοδρομικές διατάξεις να έρθουν εν συνόλω με το Νομοσχέδιο που ετοιμάζουμε για τα σταδιοδρομικά των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν κατέστη δυνατό αυτό να γίνει με βάση το πυκνό πρόγραμμα κι όλα αυτά που αντιμετωπίζουμε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Θεωρώ ότι τον επόμενο μήνα (ΑΠΡΙΛΙΟ 2022) θα φέρουμε αυτό το Νομοσχέδιο, αν όλα πάνε καλά, κι εκεί θα ρυθμιστούν και χρόνια ζητήματα σταδιοδρομικής φύσεως των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Άκουσα τον κ. Μπουκώρο πριν από λίγο να μιλά για τις εκκρεμότητες των αποφοίτων των ΑΣΣΥ. Βεβαίως και καθότι είναι υπόσχεση, αυτή θα τηρηθεί, αλλά στο νομοσχέδιο που θα φέρουμε, σταδιοδρομικής φύσεως, που ρυθμίζει χρόνια ζητήματα. Ο λόγος που φέρνουμε αυτές τις Διατάξεις τώρα σε αυτό το Νομοσχέδιο είναι ότι ρυθμίζονται ζητήματα που χρήζουν επείγουσας διευθέτησης...»