Ρωσία: Η επιχείρηση στην Ουκρανία θα τελειώσει, όταν σταματήσει να μας απειλεί το ΝΑΤΟ



Έγγραφο του ΝΑΤΟ αναφέρει πως η Ρωσία θέλει να έχει επιτύχει έστω και μια συμβολική νίκη έως τις 9 Μαΐου

Την θέση πως η Ρωσία θα τερματίσει τη στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, όταν το ΝΑΤΟ σταματήσει να απειλεί τη Ρωσία από το ουκρανικό έδαφος διατύπωσε ο Alexey Polishchuk, ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.
Σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Polishchuk υποστήριξε ότι «η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας θα τελειώσουν όταν εκπληρωθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί».

Οι στόχοι

«Ανάμεσα σε αυτούς είναι η προστασία του ειρηνικού πληθυσμού του Donbass, η αποστρατικοποίηση και η από-ναζιστικοποίηση της Ουκρανίας, αλλά και η εξάλειψη των απειλών που υπάρχουν για τη Ρωσία και που προέρχονται από το ουκρανικό έδαφος λόγω της κατάληψής της από χώρες του ΝΑΤΟ» υποστήριξε ο Ρώσος αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών.
Πάντως, ο Polishchuk δεν έκανε κάποια ιδιαίτερη αναφορά στο πώς θεωρεί ότι το ΝΑΤΟ απειλεί τη Ρωσία από το έδαφος της Ουκρανίας.

Βάσει του σχεδίου

Σε αντίθεση με τα όσα υποστηρίζει η Δύση σχετικά με την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία, ο Polischuk υποστήριξε ότι όλα πηγαίνουν βάσει του σχεδίου.

Όπως είπε η επιχείρηση πηγαίνει «όπως είχε προγραμματιστεί» ενώ σημείωσε ότι «όλοι οι στόχοι της επιχείρησης θα επιτευχθούν».

Έγγραφο ΝΑΤΟ: Ο Putin θέλει έστω μια συμβολική νίκη έως τις 9/5

Εν τω μεταξύ, δημοσίευμα του Business Insider, επικαλούμενο έγγραφο του ΝΑΤΟ, αναφέρεται πως ο Putin θέλει έστω μια συμβολική νίκη επί της Ουκρανίας έως την 9η Μαΐου, ημέρα της επετείου της νίκης της Ρωσίας επί των Ναζί.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι ο νέος ανώτατος διοικητής των ρωσικών δυνάμεων Alexander Dvornikov, γνωστός ως «ο σφαγέας της Συρίας», δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει όλο και περισσότερο δυσανάλογη βία προκειμένου να καταγάγει έστω συμβολικής σημασίας νίκη επί του ουκρανικού εδάφους έως τον φετινό εορτασμό της νίκης του Κόκκινου Στρατού επί των Ναζί, την 9η Μαΐου, όταν και γίνεται στη Μόσχα η μεγαλύτερη στρατιωτική παρέλαση της Ρωσίας.

Όπως αναφέρεται, ο πρόεδρος Putin έχει θέσει την επέτειο αυτή ως ορόσημο για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα ο στρατός να υφίσταται μεγάλη πολιτική πίεση.




Περισσότερη βία

Στο εμπιστευτικό έγγραφο του ΝΑΤΟ, που φέρει ημερομηνία 14η Απριλίου, διατυπώνεται η προειδοποίηση για χρήση ακόμη μεγαλύτερης βίας προκειμένου να επιτευχθούν οι επιχειρησιακοί στόχοι.

«Ο Dvornikov περιμένει να πετύχει αυτούς τους στόχους γρήγορα και αποφασιστικά χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του για να φέρει τη νίκη που απαιτεί ο πρόεδρος Putin, εγκαίρως για την ομιλία του στην Ημέρα της Νίκης, την 9η Μαΐου» αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο υποστηρίζει ότι «η Ρωσία θέλει πλέον απελπισμένα να πετύχει μια συμβολική νίκη».

Ο στρατηγικός στόχος

Το εμπιστευτικό έγγραφο της συμμαχίας αναφέρει ακόμη ότι ειδικά στην περιοχή του Donbass και γύρω από το λιμάνι της Μαριούπολης αναμένεται εντός των επόμενων δύο εβδομάδων περαιτέρω αύξηση των επιχειρήσεων, αν και όπως αναφέρεται, το ΝΑΤΟ δεν έχει ακόμη διαπιστώσει κάποια σημαντική αύξηση στην αποτελεσματικότητα των μαχών.

Σύμφωνα με αυτό το έγγραφο, στρατηγικός στόχος του Putin, είναι η καταστροφή των οικονομικών υποδομών της Ουκρανίας και για αυτό το λόγο θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο προκειμένου να αποτρέψει τον «δυτικοποίηση» της Ουκρανίας, και να πετύχει τη συνθηκολόγησή της.

www.bankingnews.gr