O Eρντογάν ξεκίνησε τις απελάσεις μελών της Χαμάς από την Τουρκία: Έστειλε τελεσίγραφο το Ισραήλ στην Άγκυρα – Τα βρίσκουν Άγκυρα-Ιερουσαλήμ;



”Το Ισραήλ έστειλε στην Τουρκία κατάλογο μελών της Χαμάς και πληροφορίες για τη συμμετοχή τους σε στρατιωτικές δραστηριότητες”, αναφέρει η Israel Hayom.

Μια αραβική πηγή είπε στη Israel Hayom ότι, ”μιλάμε για την απομάκρυνση δεκάδων ανθρώπων που ταυτίζονται με τη Χαμάς, σε διάφορους κύκλους”. Το Al Akhbar του Λιβάνου επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι η Τουρκία δεν επέτρεψε σε ορισμένα μέλη της Χαμάς να επιστρέψουν στο έδαφός της.

Σύμφωνα με την πηγή, “η Τουρκία ζήτησε να φύγουν και αυτό συμβαίνει στην πραγματικότητα τους τελευταίους δύο μήνες. Μερικοί από τους ανθρώπους που συνδέονται με τη στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς απελάθηκαν”.

Η πηγή πρόσθεσε ότι το Ισραήλ συμμετείχε επίσης στη διαδικασία, εξηγώντας: ”Οι Ισραηλινοί έστειλαν στην Τουρκία έναν κατάλογο των ανθρώπων της Χαμάς και πληροφορίες για τη συμμετοχή ορισμένων από αυτούς σε στρατιωτικές δραστηριότητες. Σε απάντηση, οι Τούρκοι στράφηκαν στη Χαμάς και τους είπαν, “πρέπει να φύγετε.”

“Οι Τούρκοι είπαν στην ηγεσία της Χαμάς ότι έχουν οικονομικά συμφέροντα.”

ΠΗΓΗ:directus.gr