Συμβαίνει Τώρα: Φλέγεται Φρεγάτα κλάσης Admiral Grigorovich του Στόλου της Μαύρης ΘάλασσαςΦέρεται να έχει πάρει φωτιά κοντά στο νησί Zmiiny στη Μαύρη Θάλασσα -Το Κρεμλίνο δεν έχει πληροφορίες για κάποιο περιστατικό με το ρωσικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα

Μετά την βύθιση του "Μοσκβα", τις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για χτύπημα και στην φρεγάτα Admiral Makarov, που γράφαμε το πρωί, τώρα νέες αναφορές κάνουν λόγο πως φρεγάτα κατηγορίας Admiral Grigorovich του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού φέρεται να έχει πάρει φωτιά κοντά στο νησί Zmiiny στη Μαύρη Θάλασσα. Πρόκειται για το ίδιο πλοίο. 

Η αιτία της πυρκαγιάς δεν είναι γνωστή προς το παρόν. Πολλά άτομα είναι παγιδευμένα μέσα στο πλοίο αυτή τη στιγμή.

Επιχείρηση διάσωσης σε εξέλιξη, πολλά αεροσκάφη, σκάφη διάσωσης στην περιοχή
 
Η φρεγάτα Admiral Makarov χτυπήθηκε κατά πάσα πιθανότητα από πύραυλο Neptune.

Η ρωσική πλευρά δεν έχει σχολιάσει ακόμη την κατάσταση. Επισήμως, η ουκρανική διοίκηση επίσης δεν ανέφερε τίποτα για την επίθεση στον "Ναύαρχο Μακάροφ".

Η ρωσική πολεμική υπερφρεγάτα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, «Admiral Grigorovich» («Ναύαρχος Γκριγκορόβιτς») ήταν το καμάρι του ρωσικού ναυτικού. 

Εντύπωση προκαλεί άρθρο του Forbes 4 ώρες πριν το χτύπημα που έλεγε πως το "Ναύαρχος Μακάροβ' ίσως να είναι ο επόμενος στόχος.

Ο Γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Πεσκόφ δεν σχολίασε τις πληροφορίες που διαδόθηκαν σε πολλές ουκρανικές πηγές για υποτιθέμενο χτύπημα σε ρωσικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα.

«Όχι, δεν έχουμε τέτοιες πληροφορίες», είπε απαντώντας σε ερώτηση εάν το Κρεμλίνο γνωρίζει κάτι για αυτό.


ΠΗΓΗ