Ανησυχητική εξέλιξη: Η Κίνα διεξάγει δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων κατά πλοίων – Κάτι ετοιμάζει το Πεκίνο



Ο Κινεζικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις με νέους στόχους σε μια προσπάθεια να προετοιμαστεί για μελλοντικούς πολέμους και οι πληροφορίες σχετικά με αυτούς τους νέους στόχους ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια μιας μελέτης σε στόχους αεροπλανοφόρων. Αυτός ο νέος στόχος είχε αποκαλυφθεί από την All Source Analysis (ASA) με πρόσθετες πληροφορίες που αποκαλύφθηκαν από δορυφορικά δεδομένα υψηλής ανάλυσης της Maxar Technologies.

Σύμφωνα με το Ναυτικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών (USNI), αυτοί οι υπερηχητικοί βαλλιστικοί πύραυλοι κατά πλοίων (ASBM) είναι πιθανό να θέτουν σοβαρότερους κινδύνους για τα πολεμικά πλοία. Η Κίνα αναφέρεται ότι αναπτύσσει πολυάριθμα ASBM. Η DF-21D, καθώς και η DF-26, είναι οι δύο χερσαίες ποικιλίες. Τα βομβαρδιστικά H-6 είναι άλλου τύπου.

Η Κίνα διεξάγει προηγμένες ασκήσεις στην Ταϊβάν και το Γκουάμ που περιλαμβάνουν επιθέσεις με πυραύλους
Είναι σκόπιμο να αναφέρουμε εδώ ότι ο κινεζικός στρατός διεξάγει προηγμένες ασκήσεις στην Ταϊβάν και το Γκουάμ που περιλαμβάνουν επιθέσεις πυραύλων σε δύσκολους στόχους. Σύμφωνα με πρόσφατες δορυφορικές φωτογραφίες που παρέχονται από τον H I Sutton, έναν αναλυτή του USNI που ειδικεύεται σε υποβρύχια και υποεπιφανειακά συστήματα, η εκπαίδευση κατά των πυραύλων του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού περιλαμβάνει επίθεση τεράστιων στόχων μεγέθους αεροπλάνου σε μικρότερα σκάφη και ναυτικές εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, πρόκειται για πολεμικά πλοία που σταθμεύουν στη ναυτική βάση που μοιάζουν με στόχους από τη βορειοανατολική Ταϊβάν και τη στρατιωτική ναυτική εγκατάσταση των ΗΠΑ στο Γκουάμ, η οποία είναι χτισμένη στο λιμάνι Apra και καταλαμβάνει τη χερσόνησο Orote.

Επιπλέον, ένας ανεξάρτητος αμυντικός εμπειρογνώμονας, ο Damien Symons, ανακάλυψε έναν άλλον παρόμοιο στόχο ναυτικής βάσης περίπου 190 μίλια νοτιοδυτικά. Αυτό το μέρος έχει κατασκευαστεί τον Δεκέμβριο του 2018 αλλά παρέμεινε άγνωστο μέχρι τώρα. Η προβλήτα είναι τοποθετημένη παρόμοια με την τοποθεσία που μοιάζει με αντιτορπιλικό και διαθέτει στόχους πλοίων, ένας από τους οποίους είναι πολύ δίπλα στον πιο πρόσφατο στόχο, ανέφερε η ANI. Υπάρχουν υπαινιγμοί προηγμένης στόχευσης, σύμφωνα με τον Damien Symon.

Ο Symons είπε, «Η διάταξη των στόχων είναι πολύ υπολογισμένη. Οι προσανατολισμοί, τα σχήματα και τα μεγέθη είναι συνεπή σε πολλούς στόχους. Δεν υπάρχει τίποτα τυχαίο σχετικά με αυτές τις τοποθεσίες», ανέφερε η ANI.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι υπέρυθρες, οπτικές ή ραντάρ μπορεί να χρησιμοποιηθούν από κινεζικούς πυραύλους. Στη συνέχεια, μπορούν να ρυθμίσουν την τροχιά τους για να προσγειωθούν ακριβώς στον στόχο.