Αδιανόητη πρόκληση: Τουρκικό ελικόπτερο πέταξε σχοινί πάνω από βάρκα Έλληνα ψαρά – Τι συνέβη



Νέα αδιανόητη πρόκληση από την πλευρά της Τουρκίας προς τη χώρα μας!

Την προκλητικότητα στα ύψη διατηρεί τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία με ένα τουρκικό ελικόπτερο να πετάει σχοινί πάνω από βάρκα Έλληνα ψαρά.

Μετά το μπαράζ προκλήσεων στο Αιγαίο αλλά και τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου να πιάνουν τριψήφιο αριθμό σε καθημερινή βάση, η γειτονική χώρα συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς να προκαλεί την Ελλάδα τινάζοντας στον αέρα όλα όσα συμφωνήθηκαν ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην πρόσφατη συνάντηση τους στη Κωνσταντινούπολη.

Αυτή τη φορά, όπως δήλωσαν στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA οι κύριοι Στάθης Γκουλάς και Νίκος Γιαννουκάς, ψαράδες από την Κάλυμνο και τη Λέρο αντίστοιχα πριν δύο ημέρες στα σύνορα στο Αγαθονήσι, δύο ζεύγη από τουρκικά μαχητικά πέρασαν πολύ χαμηλά, με κατεύθυνση προς τη Νάξο.



Αυτό το φαινόμενο μάλιστα έχει ενταθεί τις τελευταίες ημέρες ενώ όπως αποκάλυψαν τα ελικόπτερα της Τουρκίας τους παρενοχλούν, διότι ψαρεύουν κοντά στα σύνορα Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι και Σάμο.

Τουρκικό ελικόπτερο πέταξε σχοινί πάνω από βάρκα Έλληνα ψαρά!
Μάλιστα, ένα τουρκικό ελικόπτερο πέταξε σε χαμηλό ύψος πάνω από το σκάφος του ενός εκ των δύο ψαράδων και κατάφερε να ρίξει ένα σχοινί εντός του αλιευτικού με αποτέλεσμα να σκορπίσει τον τρόμο στον Έλληνα ψαρά που δεν ήξερε τι θα ακολουθήσει.

Όπως σημείωσαν οι ψαράδες, τα ελληνικά αλιευτικά κινούνται σε νόμιμες περιοχές καθώς ψαρεύουν σε ακτές έξω από 1,5 μίλι όπως ακριβώς τους επιτρέπει ο νόμος όμως πάντα υπάρχει ο φόβος της σύλληψης καθώς δεν ξέρουν για το τι κατηγορία μπορεί να τους προσάψουν.

Ακόμη, τόνισαν πως οι Τούρκοι δείχνουν να ετοιμάζονται για ένα καλοκαίρι αντίστοιχο του 2020 όταν έβγαλαν το Oruc Reis, γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία.