Ο ΥΦΕΘΑ Νικ. Χαρδαλιάς στο ΚΕΕΔ, ΕΤΑ, Ζ' ΜΑΚ



Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο των καθημερινών επαφών με τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, μετέβη σήμερα, Τρίτη 24 Μαΐου 2022, στο Στρατόπεδο «ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΛΙΝΣΚΗ», στη Νέα Πέραμο Αττικής, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ), στο Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ) και στη Ζ΄ Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών (Ζ΄ ΜΑΚ), συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Παρόντες κατά τις επισκέψεις ήταν επίσης, ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων (ΔΕΔ) του ΓΕΣ Υποστράτηγος Δημήτριος Βουνίσιος, ο Διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ) Υποστράτηγος Γεώργιος Μανουράς και ο Διοικητής της Μονάδας Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) του ΓΕΕΘΑ Υποστράτηγος Μιχαήλ Κλούβας.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ενημερώθηκε από τον Διοικητή της ΔΕΠ, Αντιστράτηγο Γεώργιο Τσιτσικώστα και τον Διοικητή του ΚΕΕΔ Συνταγματάρχη Γεώργιο Γκαβούνο, για την οργάνωση, την αποστολή, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το επιχειρησιακό έργο και τις τρέχουσες δραστηριότητες της Διοίκησης, των υπαγόμενων σε αυτή Μονάδες και του Κέντρου, αντίστοιχα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Χαρδαλιάς περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΚΕΕΔ, του ΕΤΑ και της Ζ΄ ΜΑΚ, παρακολούθησε στατική επίδειξη οπλικών συστημάτων, υλικών και μέσων του ΕΤΑ και της Ζ΄ ΜΑΚ, καθώς και τη διεξαγόμενη εκπαίδευση των στελεχών τους σε αντικείμενα Κολύμβησης Μάχης.

Επίσης, ενημερώθηκε και επιθεώρησε την πρόοδο των εργασιών αναβάθμισης του λιμένα του ΚΕΕΔ (εμβάθυνση και επέκταση του υφιστάμενου λιμενοβραχίονα) και την κατασκευή των νέων κτηριακών υποδομών, που θα καλύψουν τις τρέχουσες επιχειρησιακές απαιτήσεις και την ενιαία υποστήριξη – συντήρηση των πλωτών μέσων και του καταδυτικού εξοπλισμού, τόσο των Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων, όσο και του συνόλου των Μονάδων του Στρατού Ξηράς.