Ρώσοι: Η Τουρκία έχει ενεργοποιήσει κρυφά από τους Αμερικάνους τους ρωσικούς S-400



Οι Ρώσοι υποστηρίζουν πως το πιο πιθανό σενάριο είναι η Τουρκία να έχει θέσει ήδη σε λειτουργία μάχης τους ρωσικούς S-400

Ρώσοι: Η Τουρκία έχει ενεργοποιήσει κρυφά από τους Αμερικάνους τους ρωσικούς S-400 αλλά δεν το παραδέχεται επίσημα για να πάρει αμερικανικά F-16.

Aυτό υποστηρίζει το πρακτορείο Avia.pro, σημειώνοντας πως την Τουρκία βολεύει να μην ξέρει η Δύση πως έχει ενεργοποιήσει τους ρωσικούς S-400.

Εκτός από μία δοκιμή του ρωσικού συστήματος αεράμυνας, η Τουρκία δεν έχει παραδεχτεί άλλη ενεργοποίηση των S-400.

Oι Τούρκοι επίσημα έχουν δηλώσει την διάθεση της Άγκυρας να πραγματοποιήσει όλες τις απαραίτητες λειτουργίες των S-400 με τουρκικό προσωπικό, ένα αιτημα το οποίο (σ.σ. επίσημα πάντα) δεν έχουν δεχτεί οι Ρώσοι, οι οποίοι ήθελαν να βρίσκεται και ρωσικό προσωπικό στην λειτουργία των S-400.

Τωρα οι Ρώσοι υποστηρίζουν πως το πιο πιθανό σενάριο είναι η Τουρκία να έχει θέσει ήδη σε λειτουργία μάχης τους ρωσικούς S-400, κρυφά όμως από την Δύση, αφού, όπως λένε οι Ρώσοι, η Άγκυρα θέλει να μην εξαγριώσει τους Αμερικάνους και να πάρει τελικά τα αμερικανικά F-16 Viper που έχει αιτηθεί στην Ουάσιγκτον.

Λόγω των S-400 η Τουρκία βρέθηκε χωρίς μαχητικά νέας γενιάς αφού αποβλήθηκε από το πρόγραμμα κατασκευής και αγοράς 100 F-35, ενώ ο στόλος των τουρκικών F-16 βρίσκεται σχεδόν στο πτητικό του όριο.