Ο Γαλλικός Στρατός παρέλαβε το πρώτο τακτικό όχημα Serval (4 x 4) στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος SCORPIONΟι γαλλικές Nexter και Texelis ανακοίνωσαν ότι παρέδωσαν στο Γαλλικό Στρατό το πρώτο από τα 364 νέα τακτικά οχήματα Serval (4 x 4), στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος SCORPION. Οι βραχυπρόθεσμες απαιτήσεις του Γαλλικού Στρατού αφορούν σε 489 οχήματα έως το 2025 και σε 2.038 οχήματα μέχρι το 2032. 

Σε υπηρεσία τα Serval θα αντικαταστήσουν τα οχήματα VAB, που βρίσκονται σε υπηρεσία από το 1976. Αποστολή τους είναι η ταχεία μεταφορά πεζικού και οι γενικές μεταφορές. Μπορεί να μεταφέρει οκτώ άτομα (τον οδηγό, τον πυροβολητή και μια εξαμελή ομάδα). 

Το σασί του οχήματος είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, σε σχήμα «V» για αυξημένη προστασία από εκρήξεις. Η οροφή του οχήματος είναι επίπεδη και μπορεί να δεχθεί τηλεχειριζόμενο πύργο μάχης με πολυβόλο των 7,62 χιλιοστών και οκταπλό εκτοξευτή καπνογόνων βομβίδων.

Η θωράκιση και τα αλεξίσφαιρα τζάμια προσφέρουν προστασία από πυρά όπλων μικρού διαμετρήματος, από θραύσματα όλμων και πυροβολικού και από εκρήξεις αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών. 

Ως όχημα πολλαπλών ρόλων το Serval θα ενταχθεί σε υπηρεσία σε τρείς διαφορετικές εκδόσεις: VPB (για αναγνωρίσεις, περιπολίες και ασφάλεια και αποστολές γενικών μεταφορών), NCT (κέντρο τακτικών επικοινωνιών) και SA2R (για συλλογή πληροφοριών, επιτήρηση, αναγνώριση και πρόσκτηση στόχων). 

Το πρόγραμμα SCORPION αφορά στην αντικατάσταση ή αναβάθμιση όλων των οχημάτων μάχης του Γαλλικού Στρατού και η διασύνδεση του με το νέο σύστημα επικοινωνιών και διαχείρισης μάχης του Γαλλικού Στρατού.