Το τρελό σενάριο για ισραηλινό υπερόπλο στα ελληνικά T6 – ΑεροspikeΜία πολύ καλή λύση για την Ελλάδα η οποία θα πρέπει αργά ή γρήγορα να αντιμετωπίσει την τουρκική δραστηριότητα.

Ελληνοτουρκικά: Το τρελό σενάριο για ισραηλινό υπερόπλο στα ελληνικά T6 – Αεροspike αποκλειστικά για αεροσκάφη σταθερών πτερύγων.

H Rafael αποκάλυψε πύραυλο αέρος-εδάφους 5ης γενιάς AeroSpike που μπορεί να χτυπήσει «κινούμενους στόχους με ευκολία».

Η ισραηλινή εταιρεία άμυνας, έχει αναπτύξει μια νέα παραλλαγή του πυραύλου Spike L2 αέρος-εδάφους, αποκλειστικά για αεροσκάφη σταθερών πτερύγων.

Θα παρουσιαστεί επίσημα στο Συνέδριο Βιομηχανικών Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ στη Φλόριντα αργότερα μέσα στον μήνα, γράφει το eurasiantimes.com.

Ο νέος πύραυλος AeroSpike έχει τροποποιηθεί σε παραλλαγή για να εκτοξεύεται από αέρος.

Μάλιστα, δοκιμάζεται στα T6 Texan που έχει και η Ελλάδα, και τα οποία υπάρχει η σκέψη να οπλιστούν για να κυνηγούν τα τουρκικά drone στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσογειο.

Μία πολύ καλή λύση για την Ελλάδα η οποία θα πρέπει αργά ή γρήγορα να αντιμετωπίσει την τουρκική δραστηριότητα.

Tην ίδια ώρα, η Lockheed Martin ενσωματώνει τους ισραηλινούς Spike NLOS στο Ελαφρύ Τακτικό Όχημα Oshkosh [JLTV] της στρατιωτικής Διοίκησης των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον Jerry Broad, αντιπρόεδρο της Lockheed Martin, οι Spike NLOS, με το ενσωματωμένο σύστημα βιντεοεπιτήρησης κατά την πτήση θα επιτρέπουν στις στρατιωτικές ομάδες όχι «μόνο να εξαπολύουν επιθέσεις ακριβείας αλλά και να αλλάζουν στόχους ανά πάσα στιγμή».

Οι Spike NLOS μπορούν να ενσωματωθούν σε λιγότερα από 20 λεπτά στα αμερικανικά οχήματα ενώ μπορούν να εκτοξευθούν και από τον αέρα.

Το 2020, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ πραγματοποίησε μια δοκιμή επιτυχούς εκτόξευσης από ελικόπτερο Apache