Τους ”πετσόκοψαν”: 44 Τούρκοι νεκροί από πυρά Κούρδων! – Εγκατέλειψαν τα όπλα τους οι ΤΕΔ – Δεκάδες λάφυρα στα χέρια του HPG



Το κέντρο Τύπου του HPG ανακοίνωσε τη δολοφονία 44 Τούρκων εισβολέων και αποκάλυψε ονόματα νεκρών Τούρκων στρατιωτών, τα οποία ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δεν ανακοίνωσε.

Το κέντρο τύπου του HPG ανακοινώνει ότι κατέσχεσαν δεκάδες όπλα και εξοπλισμό από Τούρκους εισβολείς.

”Κέντρο Τύπου HPG: Στις 30 Μαΐου, οι εισβολείς που ήθελαν να προχωρήσουν προς τις θέσεις μάχης της Περιοχής Αντίστασης Girê FM εντοπίστηκαν και έπεσαν σε ενέδρα από τις δυνάμεις μας. Σκοτώθηκαν 10 εισβολείς και κατασχέθηκαν 3 όπλα MPT-55 και στρατιωτικός εξοπλισμός του «Uğur Doğru».

Κέντρο Τύπου του HPG: Οι εισβολείς, που βρίσκονταν γύρω από τις θέσεις μάχης της Περιοχής Αντίστασης Girê FM μεταξύ 11:40 και 16:00 της 30ης Μαΐου, πυροβολήθηκαν 9 φορές από το τουφέκι ελεύθερου σκοπευτή των δυνάμεών μας. Σκοτώθηκαν 8 εισβολείς και 1 τραυματίστηκε.

Κέντρο Τύπου του HPG: Στις 29 Μαΐου, στις 08:00, οι εισβολείς που ήθελαν να βομβαρδίσουν με εκρηκτικά τις θέσεις μάχης της Αντιστασιακής Περιοχής Κάρκερ πυροβολήθηκαν από τις δυνάμεις μας. Μετά την επέμβαση των δυνάμεών μας, οι εισβολείς τράπηκαν σε φυγή, αφήνοντας μαζί τους 20 κιλά εκρηκτικά που είχαν φέρει.

Κέντρο Τύπου HPG: Οι εισβολείς που ήθελαν να προχωρήσουν προς τις θέσεις μάχης στην περιοχή αντίστασης Karker μεταξύ 08:30-18:00 στις 30 Μαΐου καταρρίφθηκαν από τις δυνάμεις μας YJA Star με IED και τουφέκι ελεύθερου σκοπευτή. Σκοτώθηκαν 2 εισβολείς.

Κέντρο Τύπου του HPG: Στις 23:00 της 30ης Μαΐου, το επιθετικό ελικόπτερο που ήθελε να βομβαρδίσει την Αντιστασιακή Περιοχή Şikefta Birîndara έγινε στόχος των δυνάμεών μας. Το ελικόπτερο, που χτυπήθηκε σφοδρά, χτυπήθηκε ξανά από τις δυνάμεις μας ενώ προσπαθούσε να απομακρυνθεί από την περιοχή.

Κέντρο Τύπου του HPG: Στις 27 Μαΐου, στις 20:30, οι δυνάμεις των ανταρτών πραγματοποίησαν επιχείρηση διείσδυσης με στόχο τους εισβολείς γύρω από τις θέσεις μάχης Girê Martyr Şoreş. Σκοτώθηκαν 18 εισβολείς και μαρτύρησαν δύο σύντροφοι.

Κέντρο Τύπου του HPG: Στις 28 Μαΐου, οι εισβολείς, που κινούνταν γύρω από τις θέσεις μάχης Girê Martyr Şoreş στην περιοχή αντίστασης Girê Hakkarî, δέχθηκαν επιδρομές από τις δυνάμεις μας. 3 εισβολείς σκοτώθηκαν και 1 τραυματίστηκε.

Κέντρο Τύπου HPG: Στις 30 Μαΐου, στις 13:40, μια ομάδα των δυνάμεων εισβολής μας γύρω από τις θέσεις μάχης Girê Martyr Zemani στην περιοχή αντίστασης Girê Hakkarî στοχοποιήθηκαν. Σκοτώθηκαν 3 εισβολείς.

Κέντρο Τύπου HPG: Στις 30 Μαΐου, στις 08:40, καταστράφηκε από τις δυνάμεις μας 1 σύστημα κάμερας και 1 θερμική κάμερα που είχε τοποθετήσει ο τουρκικός στρατός εισβολής στο στενό Girê Azad.”