Τούρκος αναλυτής: «Δεν πρέπει να πολεμήσουμε με την Ελλάδα, πριν παράξουμε τα δικά μας πολεμικά αεροσκάφη»



Ο απόστρατος αντιπτέραρχος επεσήμανε πως με τις νέες αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα, και στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, μπαίνει «φρένο» σε χερσαία επίθεση στον Έβρο, ενώ τα εξοπλισμένα νησιά στο Αιγαίο, δεν θα επιτρέψουν το τουρκικό πολεμικό ναυτικό ελευθερία κινήσεων

«Η Τουρκία δεν πρέπει να πολεμήσει με την Ελλάδα, έως ότου παράξει το δικό της πολεμικό αεροσκάφος», υποστήριξε ο Τούρκος αναλυτής και απόστρατος αντιπτέραρχος Ερντογάν Καρακούς, μιλώντας σε εκπομπή του δικτύου TGRT Haber, με θέμα τα ελληνοτουρκικά.

Ο απόστρατος αντιπτέραρχος επεσήμανε πως με τις νέες αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα, και στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, μπαίνει «φρένο» σε χερσαία επίθεση στον Έβρο, ενώ τα εξοπλισμένα νησιά στο Αιγαίο, δεν θα επιτρέψουν το τουρκικό πολεμικό ναυτικό ελευθερία κινήσεων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα tourkikanea.gr.
 
«Με την εγκατάσταση των Αμερικανών στην Αλεξανδρούπολη, δεν απέμεινε δυνατότητα χρήσης των Χερσαίων Δυνάμεων μας. Δεν απέμεινε η αποτρεπτικοτητα τους ενάντια στην Ελλάδα, διότι αν οι μονάδες υπερκεράσουν τον Έβρο θα βρουν απέναντι τους τις αμερικανικές μονάδες. Με την Αμερική θα πολεμήσετε» διερωτήθηκε ο Καρακούς, συνεχίζοντας :

«Η Ελλάδα εξόπλισε τα νησιά κι επειδή είναι ένοπλα τα νησιά, σήμερα δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά και τις ναυτικές σας δυνάμεις στο Αιγαίο. Ολα εκείνα τα όπλα θα είναι ενάντια στο ναυτικό μας»
 
Ο αναλυτής τόνισε ως μέχρι η Τουρκία να αποκτήσει το δικό της πολεμικό αεροσκάφος, δεν θα πρέπει να έρθει σε πολεμική αντιπαράθεση με την Ελλάδα και να «να μην δοθεί» ευκαιρία στη χώρα μας.

«Η Τουρκία δεν πρέπει να πολεμήσει για 20 χρόνια, μέχρι να παράξει το δικό της πολεμικό αεροσκάφος και μεχρι να φτάσει να παράξει 300 από αυτά και να μπορεί με αυτά να προστατευτεί, δεν πρέπει να εισέλθει σε μεγάλο πόλεμο. Δεν πρέπει να δοθεί τέτοια ευκαιρία στην Ελλάδα» δήλωσε
Πρόσφατα ο Καρακούς είχε υποστηρίξει πως πρώτη απειλή σε βάρος της Τουρκίας είναι η Ελλάδα και πως η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον στρέφεται ουσιαστικά κατά της Τουρκίας.
 
Ο ίδιος παλαιότερα είχε δηλώσει πως οι ονομασίες «Αιγαίο» και «Αγαμέμνονας» είναι … «πρωτοτουρκικές», ενώ είχε «αναλύσει» τον τρόπο εισβολής της Τουρκίας στην ελληνική Θράκη, σε περίπτωση πολέμου με την Ελλάδα.