Ελληνοτουρκικά: Οι ακραίες προκλήσεις Ερντογάν, η ανησυχία για θερμό επεισόδιο και η στάση της ΑθήναςΣτο «κόκκινο» οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και οι προκλήσεις του Ερντογάν - Όλα όσα δήλωσε ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος.

Ελληνοτουρκικά: Σε πραγματικά… άλλο επίπεδο έχει φτάσει τουρκική επιθετικότητα εναντίον της Ελλάδας, με την επιθετική ρητορική του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ανεβάζει κατακόρυφα την ένταση.

Την ώρα που οι νέοι 18-30 χρονών δεν τον βλέπουν καν, εκείνος έχει το δικό του εκλογικό σχέδιο για να ξαναβγεί. Φυσικά, αυτό έχει το δικό του ρόλο μας και ο ίδιος πολλαπλασιάζει τις πολεμικές διακηρύξεις έναντι της Ελλάδας με φόντο και τις επερχόμενες εκλογές.

Με την Τουρκία να «κόβει» το Αιγαίο με παράνομη NOTAM, ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» τονίζοντας:

«Πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι. Όποτε ο Ερντογάν πιέζεται από το εξωτερικό, κάνει κάποια αναδίπλωση, αλλά αυτή συνήθως δεν κρατάει πολύ. Όταν ξεκίνησαν τα γεγονότα στην Ουκρανία έσπευσε να συναντήσει τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Δεν πέρασε μία εβδομάδα και γυρίσαμε σε όσα γίνονταν πριν τη συνάντηση.

«Νομίζω ότι οι Τούρκοι σύντομα θα γυρίσουν στην ίδια ρητορική. Προσπάθησαν να ρίξουν τους τόνους προχθές, και εχθές παρενόχλησαν το ελικόπτερο του Νίκου Χαρδαλιά. Οι Τούρκοι θα αξιοποιήσουν κάθε περίπτωση για να μας επαναφέρουν σε ένταση. Προσπαθούν να μη φανεί ότι φέρουν την ευθύνη. Η ένταση και η ρητορική του Ερντογάν είναι ραγδαία αυξανόμενη».