ΚΙΝΑΛ: Έχει χαθεί το μέτρο κύριε Υπουργέ



Δεν έφτανε το κρυφτούλι της κυβέρνησης με τον αμυντικό εξοπλισμό που αποστέλλει η χώρα στην Ουκρανία, έφτασε στο σημείο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας να καταγγέλλει συνολικά τις ΕΔ, από τον τελευταίο Υπαξιωματικό έως τους Αρχηγούς των Επιτελείων για διαρροές πληροφοριών, απεμπολώντας τις ευθύνες του ως Υπουργός.

Υπό το παραπάνω πρίσμα, συντάχθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση του Τομέα Άμυνας:

ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ!!!

“Οι τελευταίες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις για αποστολή επιπλέον αμυντικού εξοπλισμού στην Ουκρανία, σε μία χρονική περίοδο που η χώρα απειλείται από τον τουρκικό αναθεωρητισμό, έχουν πυροδοτήσει πληθώρα αντιδράσεων, αλλά και καταγγελίες του Υπουργού Εθνικής Άμυνας για δήθεν διαρροές πληροφοριών από στελέχη των ΕΔ, με τον Υπουργό να εκφράζει παράπονα σε δημοσιογράφους, χαρακτηρίζοντας απαξιωτικά ως «ελβετικό τυρί» “το σύστημα της στρατιωτικής ιεραρχίας από το επίπεδο του υπαξιωματικού και πάνω”, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να κάνει παροτρύνσεις, στη βουλή, προς τους αρχηγούς των Επιτελείων, δημιουργώντας αγανάκτηση στα στελέχη των ΕΔ. Οι δηλώσεις του Υπουργού και ο τρόπος που επέλεξε να καταγγείλει τα στελέχη των ΕΔ, του Υπουργείου που ο ίδιος προΐσταται επί τρία (3) συναπτά έτη, δεν συνάδουν με την ιδιότητά του. Φρονούμε ότι έχει χαθεί το μέτρο!!!

Σαφέστατα, οι παραβατικές και οι παράνομες συμπεριφορές στρατιωτικών, εφόσον υφίστανται, απαιτείται να στηλιτεύονται από την πολιτεία στη βάση των διατάξεων θεσμών και νόμων, αλλά απαιτείται να στηλιτεύονται αντίστοιχες συμπεριφορές όλων των ιθυνόντων της πολιτείας, ιδιαίτερα αυτών που σχετίζονται με τα εθνικά θέματα.

Ο Υπουργός, όχι μόνο δεν ασχολείται όσο θα έπρεπε με τα προβλήματα των στρατιωτικών, αντιθέτως τους καταγγέλλει, μεταφέροντας την πολιτική ευθύνη του στους στρατιωτικούς, οι οποίοι εκτελούν ποιοτικά και αποτελεσματικά το έργο και την αποστολή τους, έχουν εθνική συνείδηση, ενώ αντιθέτως με ορθή κατεύθυνση, δίκαιη αντιμετώπιση και υποστήριξη στο δύσκολο έργο τους θα βελτίωναν περαιτέρω το φρόνημά τους. Οι καιροί είναι κρίσιμοι και πονηροί, κύριε Υπουργέ. Συνεργάτες χρειάζεστε και όχι αντιπάλους!!!”

Για τον Τομέα Άμυνας

Απτχος (Ι) εα Θωμάς Χατζηαθανασίου
Γραμματέας Τομέα Άμυνας ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής