Τουρκία: «Κόβει» το Αιγαίο με παράνομη NOTAMΗ Τουρκία με τον υβριδικό πόλεμο επιδιώκει να δημιουργήσει τη φαντασίωση της μεγάλης «Γαλάζιας Πατρίδας» - Δείτε το ρεπορτάζ του STAR

Τουρκία: Με τις παράνομες NAVTEX στη θάλασσα και την προχθεσινή NOTAM που εξέδωσε, επιδιώκει έναν άτυπο ναυτικό αποκλεισμό στο Αιγαίο. Η γειτονική χώρα προκαλεί αναστάτωση και ανησυχία στις πτήσεις από την Κύπρο, τη Μέση Ανατολή και τη Ρόδο.

Αναγκάζει δηλαδή τους κυβερνήτες των αεροσκαφών να κάνουν παράκαμψη, προκειμένου να φτάσουν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Η άμεση, όμως, αντίδραση από την Ελλάδα με αντι-NOTAM ουσιαστικά ακυρώνει τους Τούρκους.

O πρόεδρος της ελληνικής αεροπορικής ένωσης Ανδρέας Παπαθεοδώρου μίλησε στο STAR για το ζήτημα.

Ιδού τι είπε:

«Η έκδοση της τουρκικής NOTAM μπορεί να δημιουργήσει σοβαρές επιπλοκές στην κίνηση.

Ακριβώς επειδή οι συγκεκριμένοι αεροδιάδρομοι χρησιμοποιούνται και από πολιτικά αεροσκάφη τόσο για εγχώριες όσο και για διεθνείς πτήσεις, είναι πολύ σημαντικό να μην δημιουργείται τέτοιο πνεύμα έντασης πάνω από το Αιγαίο».

Η Τουρκία με τον υβριδικό πόλεμο επιδιώκει να δημιουργήσει τη φαντασίωση της μεγάλης «Γαλάζιας Πατρίδας».

Επειδή γνωρίζει ότι με στρατιωτικά μέσα δεν μπορεί να το επιτύχει, χρησιμοποιεί το εργαλείο της notam με δύο δεσμεύσεις περιοχών: στο κεντρικό και το ανατολικό Αιγαίο.

Κι ενώ οι γείτονες κάνουν αυτά τα… ωραία, η Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία υποτίθεται πως τσακώθηκε με τον Χουλουσί Ακάρ, μετά πήγε να βγάλει φωτογραφίες με τα Bayraktar στο εργοστάσιο της Baykar, μαζί με τους άλλους νατοϊκούς βουλευτές;