Ρωσία - Έκτακτο: Απελαύνει οκτώ Έλληνες διπλωμάτες – Κηρύσσονται «personae non gratae»



Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε την Ελληνίδα πρέσβειρα λόγω της συγκρουσιακής πορείας των ελληνικών αρχών προς τη Ρωσία όπου της ανακοινώθηκε πως οκτώ διπλωμάτες της Ελληνικής Δημοκρατίας κηρύχθηκαν persona non grata και πρέπει να φύγουν από τη Ρωσική Ομοσπονδία.

«Στις 27 Ιουνίου κλήθηκε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών η Πρέσβειρα της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, Αικ. Νασίκα και της εκφράστηκε έντονη διαμαρτυρία για την συγκρουσιακή πορεία των ελληνικών αρχών προς τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στο καθεστώς του Κιέβου», αναφέρει το μήνυμα στην ιστοσελίδα του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σημειώνει επίσης ότι στην κ. Νασίκα δόθηκε σημείωμα με ειδοποίηση για την ανακήρυξη οκτώ Ελλήνων διπλωματικών υπαλλήλων στη Ρωσία ως persona non grata, οι οποίοι πρέπει να εγκαταλείψουν τη Ρωσία εντός οκτώ ημερών.

"Τονίστηκε ότι μιλάμε για τις άμεσες συνέπειες των εχθρικών ενεργειών που ξεκίνησαν οι ελληνικές αρχές. Την πλήρη ευθύνη για αυτό φέρει αποκλειστικά η Αθήνα. Επισημαίνεται ότι εάν συνεχιστεί η αντιρωσική πολιτική, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματος να απαντήσουμε".