Το ρωσικό μαχητικό Su-35 έχει γίνει ένας πραγματικός εφιάλτης για το ΝΑΤΟ



Τα χαρακτηριστικά και οι δυνατότητες του ρωσικού μαχητικού

Το υπερ-ελιγμένο αξιόπιστο μαχητικό Su-35 των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, χρησιμοποιείται ενεργά κατά την ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία. Ο Wesley Culp, συγγραφέας του 19FortyFive, μίλησε για τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους.

Ένας Αμερικανός αναλυτής χαρακτήρισε το Su-35 πραγματικό εφιάλτη για το ΝΑΤΟ. Κατά τη γνώμη του, είναι ένας από τα καλύτερα σε υπηρεσία με τον ρωσικό στρατό. 

«Το Su-35 είναι ένα μονοθέσιο αεροσκάφος που έχει σχεδιαστεί για να αποκτήσει αεροπορική υπεροχή και να καταστείλει την αντιαεροπορική άμυνα του εχθρού. Τροφοδοτούμενο από δύο στροβιλοκινητήρες Saturn AL-41F1S, το Su-35 ταξινομείται ως υπερ-ελιγμένο μαχητικό τέταρτης γενιάς ικανό να φτάσει ταχύτητες έως και 2.500 χιλιόμετρα την ώρα», είπε ο Culp.

Ο συγγραφέας του άρθρου επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι το μαχητικό μπορεί να παραμείνει ένα ισχυρό εργαλείο στο οπλοστάσιο των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, επιτρέποντάς του να εκτελεί αμυντικά καθήκοντα και να αποκτήσει αεροπορική υπεροχή. Επιπλέον, το Su-35 διαθέτει 12 εξωτερικά σκληρά σημεία για την τοποθέτηση διαφόρων πυραύλων, συμπεριλαμβανομένων των κατευθυνόμενων πυραύλων. Είναι ικανό να προσβάλει εναέριους, χερσαίους και θαλάσσιους στόχους.

Το Su-35 είναι επίσης δημοφιλές στην εξωτερική αγορά. Για παράδειγμα, 24 μοντέλα μεταφέρθηκαν στην Κίνα το 2019.